WK U21 – Dag 12: Argentinië verovert titel na winst op Duitsland

Argentinië, het land dat Jong Oranje in de kwartfinale uitschakelde, heeft zondag het WK onder 21 in Bhubaneswar gewonnen. De Argentijnen waren in de finale met 2-4 te sterk voor Duitsland. Het is de tweede keer dat Argentinië de wereldtitel heeft veroverd.

De confrontatie met Duitsland was heerlijk om naar te kijken. Strafcornerspecialist Lautaro Domene leidde Argentinië voor rust met twee sleeppushes naar een 0-2 voorsprong. Vervolgens knokte Duitsland zich knap terug tot 2-2. In het laatste kwart sleepte Domene opnieuw een strafcorner binnen. Nadat Duitsland de keeper had gewisseld voor een extra veldspeler, schoven de Argentijnen de 2-4 in het lege doel.

Het brons werd een prooi voor Frankrijk, dat India versloeg (1-3). Jong Oranje eindigde als vijfde door de winst op België (4-6). Spanje, met Max Caldas als assistent, versloeg Maleisië (4-1) en werd zevende.

Uitslagen zondag 5 december

06.00 uur Strijd om plek 7/8: Spanje – Maleisië 4-1
09.00 uur Strijd om plek 5/6: België – Nederland 4-6
12.00 uur Troostfinale: India – Frankrijk 1-3
15.00 uur Finale: Duitsland – Argentinië 2-4


3 Reacties

 1. Mark Bouwman

  Vraagje: hoeveel spelers in Argentinië, Duitsland, België, Nederland ?

  1. PeterMontijn

   Ben ik ook wel benieuwd naar

 2. barteenkhoorn

  Goed voor het hockey dat Argentinië en Frankrijk in de prijzen vallen. Knap. Achteraf had Nl hier eindelijk eens kampioen kunnen worden. Ondanks dat volgens mij een goed en positief toernooi.


Wat vind jij? Praat mee...