België verslaat Duitsland en plaatst zich voor halve finale

België heeft donderdag Duitsland in de kwartfinale van het WK verslagen. De Red Lions hadden het zwaar met de Duitsers en vooral met de keeper Tobias Walter. De ploeg won met een minimaal verschil (1-2) en treft zaterdag in de halve finale Engeland.

Het was Duitsland dat voor het eerste gevaar zorgde, met twee ballen hard de Belgische cirkel in. Twee keer werd gezocht naar Christopher Rühr, maar de Belgen stonden verdedigend goed. Ook Florian Fuchs kwam er in het eerste kwart sterk slalommend door, maar zorgde niet voor gevaar. Na een kleine tien minuten was het Sébastien Dockier met een actie over rechts, die Thomas Briels in de cirkel vond. Briels legde de bal op een Duitse voet, maar dat werd pas opgemerkt na het aanvragen van de videoscheidsrechter. De sleep van Alexander Hendrickx werd er sterk uitgelopen.

Sébastien Dockier stuit op de Duitse keeper Tobias Walter in de WK-kwartfinale Duitsland-België. Foto: Koen Suyk

Doelpunt Linnekogel

Een minuut voor het einde van het eerste kwart was het raak voor de Duitsers. De Belgische defensie was niet scherp op een inzet vanuit rechts. Dieter Linnekogel kon zonder problemen de bal binnen slaan (1-0). België probeerde met een hoge bal richting de cirkel nog wat te forceren en met succes. De bal belandde op een Duitse voet en zo mocht België in de extra tijd aanleggen voor een corner. Met tien man aan de cirkel was het Tom Boon die het drie keer op rij mocht proberen, maar de Duitse sluitpost bewees zijn waarde.

België legde in het tweede kwart aan voor strafcorner nummer vijf, nadat Duitsland niet op vijf meter stond na een hoge bal. Hendrickx sleepte de gelijkmaker binnen (1-1). Dockier had in hetzelfde kwart de voorsprong op zijn stick, maar de een-op-een met Tobias Walter werd beslist in Duits voordeel. Cédric Charlier werd een minuut later onderuit gehaald door Mathias Müller, wat strafcorner nummer zes opleverde. Hendrickx vond een voet en luidde zo corner nummer zeven in. Opnieuw stond Walter in de weg.

Duitsland begon de tweede helft sterk via Tim Herzbruch die versnelde over de linkerkant. Bij het zien van de cirkelrand haalde de Duitser uit met zijn backhand, maar de bal was een prooi voor Vincent Vanasch. Mats Grambusch kon even later vrij uithalen met zijn backhand, maar zijn inzet vloog over. In de counter haalde België strafcorner nummer acht. Opnieuw was het Walter die redde op de inzet van Hendrickx. Toen Dockier er met groen af moest, kregen de Duitsers nog een handje vol kansen, maar geprofiteerd werd er niet van het overtal.

Voorsprong België

Bij de negende strafcorner kozen de Belgen voor een variant, maar ook dat werkte niet. Tien minuten voor tijd kwam België via Tom Boon alsnog op voorsprong (1-2). Boon was scherp bij de tweede paal na het gekeerde schot van Briels. Zes minuten voor tijd besloot Duitsland zonder keeper te spelen met aanvoerder Martin Häner als vliegende keeper. Duitsland deed alles om de gelijkmaker te forceren, maar gescoord werd er niet meer.