WK: Cox en Harte sneuvelen met Ierland in poulefase

Een gelijkspel tegen Engeland was voor het Ierland van coach Alexander Cox genoeg geweest voor een plek in de volgende ronde. Maar een salonremise bleef uit in het laatste groepsfaseduel van Poule B. Engeland won de strijd met 4-2 van Ierland, dat naar huis kan. China en Engeland spelen beide een cross-over wedstrijd voor een plek in de kwartfinales. Australië was al verzekerd van een plek in de kwartfinales en verzilverde dit vandaag met een 11-0 overwinning op China.

In een spannende wedstrijd trok het Engeland aan het langste eind. De Engelsman David Condon opende in de vijftiende minuut de score met een hard schot op doel. Pas in de tweede helft kwam Ierland terug. Chris Cargo scoorde de 1-1 in de 35ste minuut. Toch was het twee minuten later Engeland dat weer op voorsprong kwam dankzij een treffer van Liam Ansell. In dezelfde minuut haalde Ierland een strafcorner. De Ierse specialist Shane O’Donoghue sleepte de bal erin en trok daarmee de score weer gelijk: 2-2. Bij deze stand waren beide ploegen door naar tussenronde, maar James Gall dacht daar voor Engeland anders over en scoorde de derde treffer in vier minuten.

In de slotfase wisselde Ierland David Harte, doelman van Kampong, voor een veldspeler maar zonder succes. Ierland kreeg in de slotfase nog twee corners, maar scoorde niet. Dat deed Engeland wel in de laatste seconde. Mark Gleghorne sleepte de 4-2 eindstand hard in het net.

Kijk hieronder de wedstrijd terug:

Australië-China (11-0)

In het laatste groepsfase duel van Poule B nam China het op tegen de nummer één van de wereld Australië. De Kookaburras waren al verzekerd van een plek in de kwartfinales en China is door het verlies afhankelijk van de andere poule wedstrijd Ierland – Engeland. Het werd een flink doelpuntenfestijn voor de mannen uit Oceanië. Het is net niet de grootste uitslag in de WK-historie. Tijdens het WK acht jaar geleden won Australië met 12-0 van Zuid-Afrika.

En weer een goals voor Australië. Blake Govers (rechts, ex-Bloemendaal) wordt gefeliciteerd. Foto: Phillip de Putter/Orange Pictures

Blake Govers scoorde drie keer voor Australië

Australië scoorde in de eerste helft liefst zes keer. Uit deze zes treffers werd er vier keer gescoord uit een strafcorner. Blake Govers sleepte er twee in, Jeremy Hayward pushte er een in en de andere strafcorner treffer was uit een rebound door Aran Zalewski.

Verder scoorden voor Australië Tom Craig, Jacob Whetton, Flynn Ogilvie (2 keer), Blake Govers met een velddoelpunt, Dylan Wotherspoon en de geboren Nederlander van Australië Tim Brand. Blake Govers werd gekozen tot man of the match.