Overtuigend België vermorzelt Pakistan met 5-0

De Red Lions hebben luid en duidelijk van zich laten horen op het WK in Bhubaneswar. Na een moeizame poulefase grepen de Belgen de kruisfinale tegen Pakistan aan om meteen gas te geven. Waren de Pakistanen tegen Nederland nog taai, nu duurde het letterlijk twintig seconden, voordat de eerste strafcorner knap was versierd.

Na tien minuten pushte strafcornerkanon Alexander Hendrikx weer raak dit WK. Even later combineerden de Belgen knap over de rechterkant en scoorde aanvoerder Tomas Briels de 2-0. Nog voor de rust stond het scorebord op 3-0 voor België. Een ideaal scenario voor de Red Lions, die zich geen moment zorgen hoefden te maken om uitschakeling.

In het derde en vierde kwart liep België soepel uit naar een knappe 5-0 zege. De viervoudig kampioen Pakistan moet naar huis. België kan zich tevreden voorbereiden op het loodzware treffen met Duitsland, dat tot nu toe alle wedstrijden won op dit WK. Donderdag een kwartfinale tussen twee zwaargewichten.