WK: India overtuigend poulewinnaar na 5-1 zege op Canada

Het is de elfde dag van het WK. Vandaag vielen de beslissingen in poule C. In het Indiase Bhubaneswar won België met 5-1 van Zuid-Afrika. India wist door een wervelend vierde kwart met 5-1 te winnen van Canada. India is daardoor poulewinnaar en plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale. Zuid-Afrika is uitgeschakeld. Beide duels zijn hier terug te kijken.

Canada-India

Met de 5-1 zege van België op Zuid-Afrika in het achterhoofd, wist India dat elke overwinning genoeg zou zijn om zich direct te kwalificeren voor de kwartfinale. Gesteund door het uitverkochte stadion, ging India op zoek naar de treffer. Het was strafcornerspecialist Harmanpreet Singh, die de 1-0 binnensleepte in de twaalfde minuut. Canada kwam er nauwelijks aan te pas en het leek een kwestie van tijd voordat India door zou drukken.

Dit gebeurde ondanks de Indiase druk en de gele kaart van Canadees James Wallace niet. Sterker nog, een groot wonder gebeurde, toen Floris van Son met een lob over de Indiase keeper Sreejesh scoorde en vijftienduizend supporters stil kreeg. Floris van Son is de Nederlandse Canadees van HIC, die tegen India voor het eerst in actie kwam dit WK vanwege een blessure binnen het team. Hij was woensdag pas ingevlogen en maakte dus hele succesvolle eerste minuten.

Floris van Son deed het onmogelijke. Als reserve woensdag aankomen in Bhubaneswar en dan meteen 15.000 Indiërs stil krijgen met een lobje. Foto: Koen Suyk

In het vierde kwart leken de Canadezen moegestreden en kon India er alsnog erop en erover. Toen ging het ook hard. De hele trukendoos ging open en de Indiase dribbels kwamen steeds vaker. Pas bij 5-1 was de show afgelopen, dit tot genoegen van het publiek, dat blij was met de directe kwalificatie voor de kwartfinale.

Hieronder is het duel terug te kijken.

België-Zuid-Afrika

De Belgen konden vandaag vertrouwen tanken na twee moeizame wedstrijden en vijf rustdagen, maar dan moest er wel overtuigend worden gespeeld tegen hekkensluiter Zuid-Afrika. Het leek van het begin even de verkeerde kant op te gaan. Na 36 seconden had de Zuid-Afrikaan Nicholas Spooner de bal hard en diagonaal achter keeper Vincent Vanasch geslagen. 0-1 voor Zuid-Afrika. Hoe zouden de Red Lions reageren?

Thomas Briels, Tom Boon en doelpuntenmaker Alexander Hendrickx. Foto: Koen Suyk

In het begin was het nog wisselvallig, want de Zuid-Afrikaan Dayaan Cassiem had in de eerste helft nog twee goede kansen. Maar ondertussen had België orde op zaken gesteld via hun eerste strafcorner. Het was Alexander Hendrickx (Pinoké) die de bal twee keer scoorde via de sleeppush. Loïck Luypaert deed dat een keer, tussendoor wisten Simon Gougnard en Cédric Charlier het net te vinden. Op papier in ieder geval een overtuigende zege voor de Belgen, die zich geplaatst hebben als nummer 2 voor de cross-overs.

Hieronder kun je de wedstrijd terugkijken

 


2 Reacties

  1. Mark Bouwman

    Ouderwets genieten van die Indiërs!

    1. pacoh

      Vol gas er op. Gaan ver komen


Wat vind jij? Praat mee...