Duitsland boekt nipte overwinning op Pakistan

In de poule van Nederland won Duitsland van Pakistan, maar dat ging via een 1-0 zege op moeizame wijze. 0-0 was de brilstand in de rust. Niet bepaald de stand die je verwacht als twee hockeygiganten het in India tegen elkaar opnemen. Maar Pakistan, het team met vier titels in de rugtas, en het sterkere Duitsland (2 wereldtitels) konden allebei geen vuist maken in de eerste twee kwarten.

Benedikt Fürk was er dichtbij, toen hij de bal tegen de Pakistaan doelman Imran Butt tipte. Het was routinier Marco Miltkau (28) die met het subtielste lobje wel Butt wist te passeren. Hij flatste de hockeybal net licht genoeg over de Pakistaanse keeper. Een pareltje. Daarna had Pakistan op gelijke hoogte kunnen komen, maar Muhammad Zubair tipte een heerlijke voorzet naast het Duitse goal van Tobias Walter.

Pakistan kon regelmatig de Duitse cirkel vrij inlopen, maar wist die mogelijkheden niet uit te buiten. Niklas Wellen leek de 2-0 voor Duitsland te maken, maar die backhand werd na een videorefferal van Pakistan afgekeurd. De magere 1-0 zege is gunstig voor Nederland, dat met de 7-0 tegen Maleisië voor het doelsaldo in poule D in ieder geval goede zaken deed. Duitsland viel tegen in deze wedstrijd, maar de ploeg zal waarschijnlijk woensdag tegen Nederland alweer een ander gezicht laten zien.

Hieronder is de wedstrijd terug te kijken


Wat vind jij? Praat mee...