WK: Australië zeker van kwartfinales, China pakt punt

Australië heeft zich als eerste land geplaatst voor de kwartfinales van het WK. In het Indiase Bhubaneswar won de regerend wereldkampioen met 3-0 van Engeland. Later op de dag speelden Ierland en China gelijk: 1-1.

In de tweede WK-wedstrijd voor China heeft de ploeg opnieuw knap gepresteerd. Het hield Ierland op een 1-1 gelijkspel. Zo hebben de Aziaten na twee gespeelde wedstrijden, twee punten. Australië is al zeker van de kwartfinale. Het haalde het maximale aantal punten uit twee wedstrijden. China volgt met 2 punten, Engeland en Ierland hebben een punt.

Lang was het eenrichtingsverkeer voor de Ieren. De ploeg van Alexander Cox kreeg kans na kans, maar vooral de Chinese keeper hield zijn ploeg in leven. Vlak voor rust leek het dan eindelijk raak en klonk er gejuich vanaf de tribunes. De tip in bleek echter in het zijnet, in plaats van in de kruising.

China viert feest na het 1-1 gelijkspel tegen Ierland op het WK in Bhubaneswar. Foto: Charles McQuillan/Getty Images for FIH

Strafcorner

Vlak voor het einde van het derde kwart was het China dat ineens in de Ierse cirkel opdook. Jonathan Bell trok aan de handrem en kreeg daarvoor een gele prent. China was in overtal en het kreeg een strafcorner. Met een variant wisten de Chinezen keeper David Harte te passeren, 0-1.

Heel lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong. Zestig tellen later was het dan eindelijk raak voor The Green Machine. Alan Sothern tipte een harde voorzet binnen. De Ieren bleven aanzetten maar kwamen in het vierde kwart niet meer tot scoren.

China, Engeland en Ierland vechten alle drie nog om de tweede en derde plek. Vrijdag treft het al geplaatste Australië China. Ierland neemt het op tegen Engeland.

Wereldkampioen Australië is hard op weg naar poulewinst na een duidelijke 3-0 zege op Engeland. Daardoor hebben de Kookaburras de volle winst uit twee wedstrijden, na een eerdere krappe zege op Ierland (2-1).

Engeland stelde in de eerste wedstrijd hevig teleur met een 2-2 tegen China, ondanks veel kansen om de zege binnen te slepen. Engeland kan altijd nog derde worden om door te gaan naar de cross-over, de tussenronde voor de kwartfinale. Het moet dan wel boven China of Ierland eindigen.

De eerste twee kwarten kwamen Engeland en wereldkampioen Australië niet tot scoren. Eerst tipten de Kookaburras net de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uit de counter die daaruit volgde, raakte de Engelsman Phil Roper de paal. Verder ging het gelijk op en wisten de Australiërs niet te domineren.

In het derde kwart gebeurde er hoegenaamd weinig, maar dat was slechts stilte voor de storm. In het vierde kwart zette Australië aan en scoorden ze een goal uit het boekje. De bal werd vanaf de achterlijn keurig teruggelegd en binnen geflatst door Jacob Whetton. Even later was het Blake Govers (ex-Bloemendaal) die de bal hard achter George Pinner sloeg.

Engeland gaf het helemaal weg in de 56ste minuut toen de bal onnodig werd aangeraakt in de cirkel, waardoor de Kookaburras juist nog een kans kregen en Corey Weyer met een backhand de 3-0 kon maken. Iets wat zeer nadelig kan zijn voor het doelsaldo van de spelers van Engeland, die in hun laatste poulewedstrijd Ierland treffen.

Hieronder is de wedstrijd terug te kijken

Engeland-Australië

 


2 Reacties

  1. JacquesBrinkman

    Australië walst in laatste poulewedstrijd over China heen. En vervolgens spelen Engeland-Ierland een salon remise waardoor beide landen door zijn.

  2. r-wortmann

    Die mentaliteit hebben de Ieren niet. tenzij Cox dat zo wilt, maar ik denk dat hij aan de kracht van Ierland, onbevangen en met je hart spelen en daardoor een grotere kans heeft te verliezen, niet zal tornen. daarbij komt dat de Ieren iedere kans om van de Engelsen te winnen zullen aanpakken. Volgens mij zou op een remise spelen tegen hun cultuur en eigenwaarde zijn, dat is veel gevaarlijker. Voor het hockey zou het het mooiste zijn als Australië gewoon met een goal of twee wint. Dan moeten de Engelsen wel komen.


Wat vind jij? Praat mee...