WK: Duitsland ook te sterk voor Maleisië

Met negen punten uit drie wedstrijden heeft Duitsland de groepsfase van het WK in India afgesloten. Het laatste groepsduel werd zondag in Bhubaneswar met 5-3 gewonnen van Maleisië, dat moet hopen op een monsterscore van Nederland op Pakistan om verder te mogen op dit WK. Anders rest er niets anders dan de reis naar huis voor de Maleisiërs.

Na anderhalve minuut kreeg Duitsland een strafcorner na een overtreding op Florian Fuchs. De bal werd na het aangeven slecht gestopt door Tobias Hauke. Hij behield echter het overzicht en gaf de bal aan Martin Häner. De aanvoerder speelde vervolgens Timm Herzbruch aan, die de bal in het dak van het doel puhste.

De tweede strafcorner leverde even later bijna de tweede Duitse treffer op. De inzet van Häner werd maar net over het doel getipt door Mats Grambusch. Ook Maleisië kreeg de eerste kans van de wedstrijd uit een corner. De sleeppush van Razie Rahim ging echter ver naast.

Fout basis voor tweede Duitse goal

Een verdedigingsfout aan Maleisische kant leidde vlak voor het einde van het eerste kwart tot een treffer van Christian Rühr. Even daarvoor was Fuchs er niet in geslaagd te profiteren van een foutje, maar Rühr was meedogenloos met de backhand: 0-2.

Rühr stond vervolgens ook aan de basis van de derde Duitse treffer. Na een snelle omschakeling stormde de aanvaller de Maleisische cirkel binnen. Zijn uithaal werd nog door Marco Miltkau nog doeltreffend van richting veranderd. Op dat moment stond Maleisië met een man minder op het veld na de gele kaart van Azuan Hasan.

Duitsers nemen gas terug

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Duitsland dat duidelijk een overwicht had. Maar in de loop van het tweede kwart namen de Duitsers gas terug en moesten in een periode van twee minuten twee doelpunten incasseren. Beide treffers kwamen uit een strafcorner. Razie was attent toen zijn eerste inzet werd geblokt en Nabil Noor dook twee minuten later naar de bal om de 2-3 binnen te tippen.

Met een snelle omschakeling dacht Duitsland in het derde kwart op 4-2 te komen, maar Miltkau raakte de bal met de bolle kant. Dat was het terechte oordeel van de videoscheidsrechter nadat Maleisië een referral had aangevraagd. Even later was het toch 2-4. Miltkau zette zijn stick tegen de harde voorzet van Niklas Wellen.

Duitsland raakt referral kwijt

Maar de Duitsers waren nog steeds niet van Maleisië af. Opnieuw pushte Razie raak vanaf de kop van de cirkel. Bovendien raakte Duitsland hun referral kwijt, nadat ze tevergeefs hadden geprotesteerd tegen de corner.

Het beloofde een spannend laatste kwart te worden. Die belofte werd niet waargemaakt ook omdat Maleisië in het slot van het duel in korte tijd zowel tegen een groene als een gele kaart opliep. Desondanks kreeg Maleisië met minder dan twee minuten een strafcorner. De variant werd gered door doelman Tobias Walter. Uit de tegenaanval gooide Duitsland eindelijk het duel definitief in het slot. Timm Herzbruch bepaalde de eindstand op 3-5 nadat hij de bal van Wellen in het doel tipte.