WK: Maleisië-Pakistan eindigt in gelijkspel

Na het 1-1 gelijkspel met Maleisië heeft Pakistan van beide ploegen de beste papieren op het bereiken van de cross-over tijdens het WK in Bhubaneswar. Eerder op de dag verloor Nederland in dezelfde poule met ruime cijfers van Duitsland: 4-1.

Maleisië mag ook nog hopen op plaatsing voor de cross-over, maar de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans heeft een veel slechter doelsaldo dan Pakistan. Met het duel met Duitsland nog op het programma, en Pakistan treft Nederland, hebben de Maleisiërs een langer verblijf in India niet in eigen hand.

De openingstreffer van het duel tussen Maleisië en Pakistan viel pas in het vierde kwart. Muhammad Atiq werd in de cirkel gevonden door Muhammad Rizwan. Atiq had even moeite de bal onder controle te krijgen, draaide vervolgens weg van zijn tegenstander en verraste doelman Kumar Subramiam in de korte hoek.

Strafcorners

Een veldoelpunt in het duel waarin beide ploegen elkaar in de eerste helft met name hadden bestookt met de strafcorner. Zowel Maleisië als Pakistan mocht, overigens zonder succes, elk vier keer aanleggen vanaf de kop van de cirkel.

Pakistan kon echter de winst niet over de streep trekken. Vier minuten na de openingstreffer sleepte Faizal Saari de zesde Maleisische corner in de kruising. Hiermee werd een nederlaag en een definitieve uitschakeling vooralsnog voorkomen.