WK: Winst Argentinië, gelijkspel bij Spanje-Frankrijk

Argentinië is zo goed als zeker van directe plaatsing voor de kwartfinales van het WK in Bhubaneswar. De olympisch kampioen won maandag ook zijn tweede groepsduel. Na winst op Spanje (4-3) volgde een overwinning op Nieuw-Zeeland (3-0). Het andere duel in deze poule tussen Spanje en Frankrijk eindigde verrassend in remise: 1-1.

Frankrijk heeft voor een verrassing gezorgd door Spanje op 1-1 te houden, maar vergat te stunten door de drie punten te pakken. Negen minuten voor tijd mocht Hugo Genestet bij de gelijke stand aanleggen voor een strafbal. Echter, doelman Quico Cortes dook in de goede hoek en hield de bal met de handschoen uit het doel.

De Fransen, die net als de Spanjaarden het eerste WK-duel hadden verloren, kwamen al na zes minuten op voorsprong. Na een goede combinatie in de Spaanse cirkel haalde Victor Charlet met de backhand uit. De jongste speler van het toernooi, Timothée Clément, veranderde de bal vlak voor de neus van Cortes doeltreffend van richting.

Kansen voor Spanje

Spanje ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Liefst zeven corners bleven onbenut en Enrique Gonzalez hielp de grootste kans om zeep. De aanvaller wilde de bal uit de lucht op doel schieten, maar oog-in-oog met de goed keepende Arthur Thieffry raakte hij de bal niet goed, waardoor zijn inzet naast het doel belandde.

Frankrijk stond zwaar onder druk. Af en toe kwamen de Fransen er gevaarlijk uit. Gaspard Baumgarten zag zijn inzet naast het doel gaan en een rebound uit een corner van Maximilien Branicki ging voorlangs.

Gelijkmaker

Spanje maakte uiteindelijk in het vierde kwart gelijk. Daarbij profiteerde de ploeg van de groene kaart van Pieter van Straaten. De voormalige speler van hdm zat aan de kant vanwege een overtreding. Een snelle aanvalscombinatie was de Franse verdediging te machtig. Alvaro Iglesias gaf het laatste tikje.

Vervolgens kreeg Frankrijk de kans om de overwinning te pakken, maar Cortes voorkwam een Franse stunt en een tweede nederlaag voor de Spanjaarden.

Meteen na de afslag werd de Argentijnse keeper Juan Vivaldi tot twee keer toe op de proef gesteld. Met een lange scoop van achteruit zocht Nieuw-Zeeland meteen de aanval op. Het Argentijnse doel werd ook gelijk onder vuur genomen. Vivaldi redde waarna Hugo Inglis in de rebound er ook niet in slaagde de doelman te passeren. Op nog een strafcorner na waren dit wel de kansen voor Nieuw-Zeeland in de eerste helft.

Nadat Juan Lopez en Lucas Vila in het eerste kwart kleine kansjes onbenut lieten, kwamen de Argentijnen in de 23ste minuut op voorsprong. Opnieuw was Agustin Mazzilli de doelpuntenmaker. Het was voor de aanvaller van Pinoké alweer de derde treffer op dit WK. Gonzalo Peillat verzond een strakke pass, die door Mazzilli werd aangenomen en vervolgens met de backhand in de kruising geschoten.

Argentinië neemt afstand van Nieuw-Zeeland

Vila verdubbelde na rust de score voor Argentinië. Blair Tarrant dacht rustig uit te verdedigen en had geen oog voor Vila. De Argentijn plukte de bal van de stick en liet vervolgens doelman Richard Joyce kansloos. Tarrant vroeg nog een referral aan. De verdediger van Rotterdam kreeg echter geen gelijk van de videoscheidsrechter.

In het vierde kwart besliste Argentinië het duel definitief in zijn voordeel. Een strafcornervariant werd in eerste instantie nog gered door Joyce. In rebound had de keeper geen antwoord op de inzet van Lucas Martinez.