Zes landen kandidaat voor WK’s in 2022 en 2023

Australië, Duitsland, Maleisië, Nieuw-Zeeland, India en Spanje zijn kandidaat voor de volgende WK’s voor mannen en vrouwen in 2022 en 2023. Landen konden zich tot 31 januari aanmelden bij de internationale hockeyfederatie FIH. Op 14  juni maakt de FIH bekend waar de wereldkampioenschappen worden gehouden. 

Al eerder onthulde de FIH de twee momenten waarop de WK’s worden gespeeld: in de zomer van 1 tot en met 17 juli 2022 en in de eerste maand van het jaar 2023 (13 tot en met 29 januari). Bij die vaststelling is rekening gehouden met het schema van de FIH Pro League. In welke maand de dames en heren spelen, is nog niet definitief. Dat wordt mede bepaald aan de hand van de locaties.

Duitsland wil WK mannen of vrouwen

De Europese landen Duitsland en Spanje doen een gooi naar het WK in juli 2022. Duitsland wil het WK voor dames of heren, Spanje wil alleen het WK voor de mannen. Ook Maleisië wil in die periode het toernooi voor de mannen houden. Australië, India en Nieuw-Zeeland willen allemaal het vrouwentoernooi hosten in januari 2023. India wil ook opnieuw gastheer zijn van het het mannentoernooi, al lijkt die kans klein omdat afgelopen december het WK ook al in Bhubaneswar werd gehouden. De Oranje Heren behaalden daar zilver, de wereldtitel ging naar België. Het WK voor vrouwen was vorig jaar zomer in Londen. Daar wonnen de Oranje Dames.

Eva de Goede , Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty Van Male tonen de wereldbeker, die de Oranje Dames in Londen wonnen. Foto: Koen Suyk


11 Reacties

 1. vostammer

  Waarom wordt dat wk niet 2 of 3 keer per jaar gehouden?

  1. just

   Sarcastisch of ben je onzin aan het praten?

 2. jappiekrekel

  Misschien 2 keer per jaar. Maar dan wel met als doel minimaal 10.000 toeschouwers per wedstrijd. Lijkt me realistisch.

 3. rancoburgzorg

  Ik denk dat de FIH wel klaar is met Australie. In hun zomer spelen daar is gewoon heel slecht voor de gezondheid en 's avonds spelen is geen optie omdat de stadia die de Australische hockeybond in wil zetten gewoonweg niet genoeg lux in de lichtmasten hebben hangen. In de Pro League konden we zien dat tegen Belgie de helft van de toeschouwers het kleine stadion voortijdig verliet, zo heet was het. Ook gevaarlijk zelfs. De accommodaties zijn verder veel te klein voor een wk. Australie is gewoon niet echt een hockeyland (meer).

 4. 13 tm 29 januari...... heel leuk voor het Zaalhockey 😭

 5. wietse-bloemsma

  Is het waar dat het niet meer op watervelden gaat worden gespeeld???

  1. vostammer

   Volgens de FIH zou dat slecht voor het milieu zijn.

 6. robvisser

  India gaat het sowieso niet meteen weer worden en daar een toernooi houden voor vrouwen lijkt me niet erg waarschijnlijk. Vanwege de timezone mag ik hopen dat Australië, Nieuw-Zeeland en Maleisië ook afvallen. Blijft over Duitsland voor de vrouwen en Spanje voor de mannen, lijkt me prima.

 7. mickh

  Prima Rob, laten we vooral trachten het hockey wereldwijd zo klein mogelijk te houden en bij voorkeur vooral toernooien niet te organiseren `in van die enge landen heeeeeeeeeel ver weg:)

 8. rudi wortmann

  lol, en maar klagen dat de top van de wereld zo klein is, als we maar kunnen genieten van onze elftallen....

 9. rancoburgzorg

  Het is uiteraard niet zo dat er een lineair verband is tussen het organiseren van een toernooi en de lokale groei van de sport. Zo simpel is het helaas niet. In Australie is de terugloop van het aantal hockeyspelers de laatste tien jaar enorm (het kan nog veel erger hoor: squash is daar bijna verdwenen) , in Ierland is het nu net in de laatste 10 jaar één van de populairste sporten geworden.


Wat vind jij? Praat mee...