Round-up Super B: Hdm JB1 heeft volle buit na 7 duels

Bij de Jongens is hdmJB1 na de 8-0 zege op Apeldoorn de enige ploeg met het maximale aantal punten na 7 wedstrijden. MOP JB1 boekte de grootste overwinning door Ede met 10-0 te verslaan. Bij de Meisjes is er volop spanning in Poule B waar Alliance, Craeyenhout en Breda na 7 duels gezamenlijk aan de leiding gaan.

Jongens Super B

Poule A
Opvallend was dat alle uitspelende ploegen met de volle winst huiswaarts keerden. Houten blijft koploper in Poule A. Het won met 3-2 bij hekkensluiter Beuningen. Achtervolgers HOD en Naarden speelden tegen elkaar en Naarden was met 5-3 te sterk, waardoor deze ploeg op de 2e plaats staat op 5 punten van Houten.

Poule B
Koploper Pinoké boekte een 5-1 zege op Breda. De nummer 2, MOP, haalde thuis uit tegen Ede. Het werd 10-0. Klein Zwitserland behaalde de eerste punten door Tilburg met 2-3 te verslaan. Door het verlies blijven de Tilburgers ook na zeven duels nog op de hatelijke 0 staan.

Poule C
Koploper Gooische leed een nederlaag. Het verloor in eigen huis met 3-2 van Amsterdam, dat zijn achterstand op Gooische verkleinde tot drie punten. Amsterdam staat in punten gelijk met nummer 2, Zoetermeer. Deze ploeg won de doelpuntrijke uitwedstrijd bij Qui Vive met 6-4. Hekkensluiter HVA wist opnieuw geen punten te pakken. Het ging voor eigen publiek met 3-0 onderuit tegen Leiden en is nog puntloos.

Poule D
Koploper hdm won met 8-0 van Apeldoorn en boekte hiermee de zevende overwinning op rij. De Haagse ploeg is nog zonder puntenverlies. Het verschil met nummer 2, HBS, bedraagt vijf punten. HBS won de uitwedstrijd bij Quick Stick met 3-2, dat na 7 duels nog op 0 punten staat.

Meisjes Super B

Poule A
Kampong heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van koploper Were Di tegen Upward (0-3). De Utrechtse ploeg verkleinde de achterstand met slechts 1 punt naar 2 punten door een 2-2 gelijkspel tegen Leonidas. Upward komt door de overwinning op Were Di in punten gelijk met Kampong.

Poule B
Het blijft spannend aan kop in Poule B. Liefst drie ploegen hebben na 7 duels 16 punten: Alliance, Craeyenhout en Breda. Alliance zegevierde met 6-1 bij HBS, Craeyenhout won nipt van Pelikaan (1-0) en Breda was in eigen huis te sterk voor MOP: 3-1. Deventer pakte de eerste punten van het seizoen door Fletiomare te verslaan: 1-2.

Poule C
Koploper Zwolle is in Alkmaar niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Hdm profiteerde van de halve misstap van Zwolle. De Haagse formatie won met 3-1 bij hekkensluiter Laren en verkleinde de achterstand op de koploper naar 2 punten.

Poule D
Na de 2-0 overwinning op hekkensluiter GHBS gaat Gooische alleen aan de leiding. De Bussumse formatie profiteerde van de misstap van concurrent Hurley, dat dure punten liet liggen tegen EHV: 2-2. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 2 punten. Hurley zag nummer 3, Forescate, naderen tot op 2 punten na de zege op Huizen (5-2).


Wat vind jij? Praat mee...