Almere JA1 treft hdm JA1 in finale Landskampioenschap Zaal

Almere JA1 en hdm JA1 hebben zich geplaatst voor de finale van het Landskampioenschap Zaal op 6 februari in Rotterdam.

Almere gooide de wedstrijd al in het slot voor de rust: 3-0. Pinoké kreeg in het begin van de tweede helft nog hoop, toen ze de 3-1 scoorden uit een strafcorner. De Amsterdammers gingen echter niet goed om met de druk die vervolgens op de wedstrijd kwam. Na een kaartenregen voor fysieke overtredingen moesten de steekneuzen tot 2 keer toe een strafcorner verdedigen met 3 veldspelers. Dat liep wonderbaarlijk goed af, vooral doordat Almere nauwelijks goed gebruik maakte van de overtalsituatie. Almere JA1 gaat, op basis van een bijzonder sterke eerste helft, naar de finale.

Daarin treffen ze hdm JA1. Die ploeg speelde een spannende halve finale tegen Oranje Zwart JA1. Hdm had in de reguliere speeltijd de wedstrijd al kunnen beslissen, maar Oranje Zwart maakte een paar seconden voor tijd de gelijkmaker: 2-2. Vervolgens trok hdm JA1 na de strafballenserie alsnog aan het langste eind, waardoor ze op 6 februari in Rotterdam de finale spelen tegen Almere JA1.