Lekker beachhockeyen + opfriscursus regels beachhockey

De mussen vallen van het dak in Nederland: heerlijk weer voor een bezoekje aan het strand! Wie niet alleen wil zonnebaden, maar ook graag iets actiefs doet: speel eens een potje beachhockey. Beachhockey is hockey op het strand met een aantal aangepaste spelregels en een grotere bal. Wil je graag een keer beachhockeyen in toernooiverband? Op 13 augustus wordt er voor de C- en B-jeugd een toernooi georganiseerd tijdens de Olympic Experience in Den Haag. Ook leuk voor vrienden- en vriendinnenteams! 

De regels van beachhockey zijn anders dan voor veldhockey, omdat je op zwaar, rul zand speelt. Hoog spelen is dan ook een aanrader: het kost minder energie en het spel gaat lekker snel. Je kunt spelen met je normale stick, maar er zijn ook speciale beachhockeysticks – lichtgewicht, met gaten in de krul voor minder weerstand in het zand. Je speelt met een leren bal van 20 cm diameter.

Basisregels

De basisregels voor beachhockey zijn:

  • Er staan maximaal 5 spelers per team in het veld – doorwisselen mag altijd, behalve tijdens een vrije slag of strafbal.
  • Het veld is 35 x 22 meter – ongeveer 1/3 hockeyveld.
  • Scoren mag vanuit alle posities op het veld.
  • Boven de schouders spelen mag, zolang het niet gevaarlijk is.
  • Je speelt op blote voeten.

Alle regels vind je op de website beachhockey.nl/regels. 

Beachhockey Jeugdtoernooi

Op 13 augustus van 10.00 tot 15.00 uur wordt er voor de C- en B-jeugd een beachhockeytoernooi georganiseerd tijdens de Olympic Experience in Den Haag. Ook teams met vrienden of vriendinnen waarvan niet iedereen hockeyt, zijn van harte welkom. Dus ben jij 12-16 jaar en heb je zin in een sportief feestje? Schrijf je dan in voor het C- en B- jeugd beachhockey op beachhockey.nl/inschrijven.


Wat vind jij? Praat mee...