Malou Rensink en Sophie Dirks Nederlands kampioen skills 2021

Malou Rensink en Sophie Dirks zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen Skills 2021. Sophie zegevierde in de leeftijdscategorie tot 12 jaar na een enerverend toernooi op het Olympisch Festival in Den Haag. In de categorie van 13-18 was Malou de beste.

De finales van het NK Skills waren dit jaar een meiden-aangelegenheid. In geen van de uiteindelijke finales zat een jongen. Sophie stond in de finale tegenover Mijntje Schipper. Dat duo veroverde een jaar eerder ook al een finaleplaats. Sophie werd een jaar eerder nog tweede van Nederland.

Malou nam het in de finale op tegen Annika. Dat tweetal was absoluut aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Jonas en Nikky van Team Streethockey en jeugdinternational Alexander Schop voor Malou. Maar was het drietal vooral lovend over de finale.

De finalisten in de categorie 13-18 jaar dreven elkaar tot het uiterste. Waar met de ene na de andere gigantisch hoge stick flip werd gesmeten. En dat terwijl de omstandigheden op het strand in Scheveningen niet ideaal waren voor de skillers. De ballen die de lucht in vlogen, hadden last van windkracht 7.

Troostfinales

De bronzen medailles gingen in de troostfinale naar Mila Pol in de jongste categorie en Yasmin Knol in de oudere leeftijdsgroep. Jeugdinternational Schop was onder de indruk van de tricks van de skillers. Hij bekende dat hij zelf niet veel verder kwam dan een balletje de lucht in gooien. De speler van Rotterdam stond af en toe dan ook met open mond te kijken. Hij kreeg de eer om de bekers uit te delen.

Malou en Sophie nemen de Nederlandse titel over van Jolijn Pouw en Elle Raven, de kampioenen van vorig jaar.