Bloemendaal MB1 effectiever dan Rotterdam

In een direct duel streden Bloemendaal MB1 en Rotterdam MB1 zaterdag om de koppositie in Poule 1 van de Landelijke Jeugd. Beide ploegen stonden na zes speeldagen in punten gelijk. Het werd een spannende wedstrijd waarin Bloemendaal op ’t Kopje effectiever omging met de kansen en met 2-1 won.

Opvallend na afloop van de wedstrijd was het gevoel bij beide coaches. Pascal Struijk was ‘heel content’ met de overwinning, maar vond dat het beter kon. Aan Rotterdamse kant was men ondanks de nederlaag juist tevreden over het vertoonde spel.

Niet beloond

‘Ik denk dat we een stuk beter waren, maar we ronden onze kansen niet af’, begint Brian Vervoort, coach van Rotterdam MB1. ‘We hebben echt een goede pot gespeeld en ik ben ook supertrots en superblij hoe ze gespeeld hebben. Ik vind het jammer dat we onszelf niet beloond hebben.’

De Rotterdammers mochten 7 keer aanleggen voor een strafcorner, maar wisten geen enkele te benutten. De enige goal van Rotterdamse zijde kwam na een prachtige individuele actie van Marlieke Zaal. In de 12e minuut soleerde ze door de Bloemendaalse defensie en liet keepster Danique Visser kansloos: 0-1

Profiteren van man-meer-situatie

Het was een verdiende voorsprong, want Rotterdam was in die beginfase de bovenliggende partij. Bloemendaal knokte zich terug in de wedstrijd en profiteerde optimaal van de overtalsituatie, die ontstond na twee groene kaarten voor Rotterdam. Puck Stokvis benutte, met nog elf minuten te gaan in de eerste helft, de toegekende corner: 1-1.

In de rust sprak Bloemendaal-coach Struijk zijn ploeg op het veld indringend toe. ‘In de rust hebben we iedereen 1-op-1 gezet en zijn we gaan drukken. Het werd daarna wel wat beter. Rotterdam maakt veel tempo en heeft veel beweging op het middenveld. We hebben het altijd lastig tegen ploegen met drie man achterin. We hebben zo’n 20 minuten nodig gehad om dat recht te zetten. Het mag best 5 minuten zijn, maar 20 is te lang.’

Van Kekum beslist duel

Met nog zo’n twintig minuten spelen besliste Fleur van Kekem de wedstrijd. De aan Bloemendaal toegekende strafcorner belandde via een variant ietwat gelukkig op haar stick. Van Kekem aarzelde niet en schoof de bal binnen.
Rotterdam ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het ontbrak aan effectiviteit. Rebecca Huijgens werd prima vrijgespeeld door Dieuwertje Meijer, maar Huijgens mikte oog in oog met keepster Visser naast het doel. Ook beide strafcorners in de slotfase liet Rotterdam onbenut.

Is het verdiend?

‘Ik ben heel content met de overwinning, maar als je me vraagt: ‘Is het verdiend?’ Mwah, niet per se’, concludeerde Struijk.

Hoewel Bloemendaal dankzij de zege 3 punten los staat van Rotterdam en 4 punten voorsprong heeft op Den Bosch damt hij eventuele euforie in. ‘We doen het hartstikke goed. Daar zijn we content mee, maar we zijn pas op de helft. In mei gaan we ons pas druk maken om eventuele play-offs, maar nu echt niet.’ De beste twee ploegen van beide poules plaatsen zich voor de play-offs.

Behoren bij de top

Vervoort ziet daarentegen de toekomst van Rotterdam met meer optimisme tegemoet. ‘We krijgen al onze concurrenten nog thuis. Ik heb het volste vertrouwen erin. We spelen prima. Als we onze wedstrijden zo blijven spelen, dat volhouden en onszelf gaan belonen dan zie ik het rooskleurig in. Het is een ploeg die in de top 2 van deze competitie hoort en dat bewijzen ze naar mijn mening elke wedstrijd’.

Bloemendaal-Rotterdam 2-1
0-1 Marlieke Zaal
1-1 Puck Stokvis (sc)
2-1 Fleur van Kekem (sc)