Coach Push JB1 na 5-0 verlies toch positief:‘goed hockey gezien’

Push JB1 verliest vandaag met 5-0 van Laren, maar die uitslag weerspiegelt de verhoudingen niet erg goed. Met name in de eerste helft ging de strijd gelijk op. Push-coach René Ossel: ‘Het is duidelijk dat we effectiever moeten worden’.

Push start de eerste competitiewedstrijd sterk, maar ziet Laren op een 1-0 voorsprong komen via een mooie hoge intikker van Ties Klinkhamer. De Bredase ploeg laat zich echter niet kennen en zoekt meteen de aanval. Een aantal mooie kansen worden gecreëerd, maar de keeper en daarna de paal staan een Bredase treffer in de weg. Via een snelle uitbraak weet Valentijn Charbon de score op 2-0 te brengen. ‘Dan is het jammer dat we niet de 2-1 en 2-2 scoren’, blikt coach van Push René Ossel terug. ‘En dan zul je altijd zien dat de tegenstander de derde erin legt.’

Knokken

Die derde komt van de stick van Daan Bonhof via een tip-in. Wederom raakt Push na een mooie aanval de paal. De Bredase jongens knokken voor wat ze waard zijn en doen in de eerste en begin tweede helft niet onder voor Laren. Maar na de 3-0 zakt de ploeg in. ‘We kregen het niet meer georganiseerd’, stelt Ossel. ‘Onze kracht zit hem in snel combinatie-hockey, maar dat kwam er na de 3-0 niet meer uit. Een mentale kwestie.’

Valentijn Charbon beste speler van het veld

De Larense jongens komen juist meer en meer in hun spel. De 4-0 valt na een knap schot vanuit de draai van Valentijn Charbon, en hij tekent niet lang daarna ook voor de 5-0. De snelle, handige spits is een plaag voor de Bredase verdediging. ‘Hij speelde inderdaad erg goed’, zegt coach Din van den Berg van Laren trots. ‘We hebben 3 jongens die in Nederlands B zitten, en die kunnen het team echt dragen.’

Van den Berg is niet erg tevreden met de eerste competitiewedstrijd van zijn team. ‘In de eerste helft stapten we teveel in. In de tweede helft gingen we beter verdedigen, dat was het grootste verschil. En we moeten meer passen.’ Volgende week treffen de Larense jongens Nijmegen. ‘Dat wordt een pittig potje’, denkt van den Berg. ‘Maar daar hebben we nu al zin in.’

Goed hockey gezien

De uitslag van vandaag is wat Ossel betreft wat geflatteerd. ‘We hebben heel veel kansen gecreëerd, alleen is nu duidelijk dat we effectiever moeten worden. Ondanks de uitslag heb ik vandaag goed hockey gezien en denk ik zeker dat we goede kansen hebben in deze poule.’