De Spelregelvraag: de rappe aanvaller tegenover de keeper

In onze spelregelrubriek duiken we deze week in een fragment uit de Landelijke Jeugd van vorig seizoen. Meisjes B1 van Tilburg nam het toen op tegen Laren. Een aanvalster van de Brabanders zette het, met de bal, op een lopen. Ze komt uiteindelijk in botsing met de keeper.

Je voelt ‘m al aankomen; wat zou jij beslissen in deze situatie? We zien de antwoorden graag tegemoet.


23 Reacties

 1. hannes-soetersgmail-com

  De bal wordt gespeeld, dus verder spelen.

 2. hanna-reijneveld

  Doorspelen. De bal is buiten bereik van de speelster als ze struikelt over de keeper.

 3. hanna-reijneveld

  Doorspelen. Bal is buiten bereik van de speelster als ze over de keeper struikelt.

 4. BramFransen

  Ik vind dat de keepster heel clean de bal pakt. Ik zou dus door laten spelen.

 5. jochem-arts

  Mooie tackle van de keeper, absoluut geen overtreding. Doorhockeyen!

 6. robert-louet-feisser

  Ze zal wel een strafbal en een gele kaart hebben gekregen. Ik vind dat echter niet terecht. De keeper staat stil en anticipeert op de bal welke ze ook keurig stopt. Ze kan niet ineens verdwijnen om een botsing te voorkomen.

 7. gaalen-van-bart

  Prima actie vd keepster. Gewoon doorspelen

 8. jochenvanwestendorp

  Zover ik zie, keurige actie van de keeper naar de bal en niet naar de speelster. Speelster probeert zelf te versnellen naar links en loopt zo tegen de keeper aan. Niks aan de hand, gewoon doorspelen.

 9. gerardpaulhaga

  Als keeper zijnde zeg ik “prima actie,niets aan de hand”💪

 10. RobertEngel

  Doorspelen. Cleane tackle van keeper. Alleen even checken of de aanvaller kan doorspelen.

 11. marnixklaver

  Prima onderschepping. Keeper gaat voor de bal en raakt deze ook als eerste. Opstaan en door hockeyen 👍🏻

 12. jorisveldmaat

  Niets.

 13. pjklaassen

  Goed gekeept. Doorspele

 14. paulvankeep

  Keurig de bal gespeeld. Niks aan de hand.

 15. edwin-den-houter

  De aanvalster speelt de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper met de stick correct de bal weg slaat. Ik zeg doorspelen.

 16. bartherklots

  Strafbal en geel 10 minuten. Houding keeper zoals ze uitloopt levert altijd een dergelijke overtreding op en is op generlei wijze goed te praten. De keeper had anders moeten acteren.

  1. SanderVerkeij

   Je kan niet door een keeper heen hè? Het is de speelster die doorloopt. Bij jou is het makkelijk een strafbal te versieren..

 17. steven-duyverman

  Mooie redding hoor, full focus op de bal. Gewoon doorspelen.

 18. SanderVerkeij

  Voordeel (of vrije bal) voor verdedigende team. Scheidsrechter heeft hoogst waarschijnlijk niet zelf gehockeyd. Keurig en beheerst gekeept.

 19. woutervonk

  Ik ben deze eerder tegengekomen. Duidelijk is dat er wordt gefloten TEGEN de keepster, maar mij is volkomen onduidelijk waarom. Naar mijn mening gebeurt het volgende: 1. de meelopende verdedigster timet waanzinnig goed en tikt de bal voor haar en de aanvalster naar links. 2. de keepster ligt op tijd stil voor een bloksliding, maar omdat de bal vlak daarvoor wordt weggetikt, speelt ze met haar stick clean de bal. 3. de aanvalster loopt rechtdoor en kan onmogelijk nog stoppen. Doordat ze teveel oog heeft voor de bal valt ze. Al met al is er voor mij geen enkele aanleiding om te fluiten en ik zou door laten spelen. Zoals in een eerdere reactie is opgemerkt, zou ik wel even in de gaten houden of de aanvalster nog schade heeft opgelopen ...

 20. bgzweers@gmail.com

  De keeper houdt de hand met de handschoen wel erg hoog, waarmee ze de speelster extra hard onderuit haalt. Ze speelt de bal, maar door die handschoen zou ik een strafbal geen gekke beslissing vinden

 21. erik-beenen

  Op video is het helder: verdedigster tikt bal clean weg, keepster ook clean op bal en niet in beweging. Ik denk wel dat de scheids aan deze kant het erg lastig kan zien (je ziet vooral verdedigster en keepster - en daarachter gebeurt het), en de scheids aan de andere kant ver weg is.

 22. OliviervandenHoven

  Wat ik hier nog niet gelezen heb is dat bij regel 10.2 het volgende staat: "Het is doelverdedigers niet toegestaan zich te gedragen op een manier die gevaarlijk is voor andere spelers door voordeel te halen uit de beschermende uitrusting die ze dragen." Ik vind dat de keeper er te onbesuisd in gaat. Dat ze de bal eerst 'clean' zou hebben gespeeld doet daarom voor mij niet zo ter zake. Ik zou ook een strafbal hebben toegekend.


Wat vind jij? Praat mee...