Doe mee aan het NK Skills 2021!

Kun jij de Around the world, de Stickflip, de Indian dribble en de Wheelflip? En beheers jij nog meer toffe hockey-skills? Dan moet jij zeker meedoen aan het NK Skills 2021. Met een knallende finale op 6 augustus. Opgeven kan vanaf nu.

Vorig jaar was de tweede editie van het NK Skills dat destijds werd gewonnen door Elle en Jolijn. De opzet van het evenement is voor dit jaar hetzelfde, met mooie prijzen, online voorrondes en een echte finaledag waarbij we de battles live gaan uitzenden. Natuurlijk houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. De organisatie is in handen van Teamstreethockey, de KNHB en hockey.nl.

Wie mogen meedoen aan het NK Skills 2021?

Iedereen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar mag meedoen. Je hoeft geen lid van een hockeyclub te zijn.

We hebben het NK verdeeld in twee leeftijdscategorieën:

 • 6 t/m 12 jaar
 • 13 t/m 18 jaar

Natuurlijk nemen jongens en meisjes het gewoon tegen elkaar op.

Hoe ziet de opzet van het NK Skills eruit?

Elke leeftijdscategorie kent 32 deelnemers. Je kunt je kwalificeren door een video te maken waarin je jouw skills toont. De jury kiest uit alle inzendingen de beste 32 deelnemers per leeftijdscategorie. Hieronder vind je daarover meer informatie.

De 32 deelnemers strijden via een knock-out systeem tegen elkaar. We loten wie tegen wie battelen. Beide deelnemers sturen een video in, die wordt beoordeeld door de jury. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.

We houden online twee battle-rondes. Daarna hebben we voor elke categorie nog acht deelnemers over, die zich plaatsen voor de finaledag op 6 augustus.

De finale wordt gehouden in Den Haag, op het terrein van het Olympic Festival, het thuisblijfevenement voor Nederlanders tijdens de Olympische Spelen. Op de dag zelf zijn er special guests aanwezig en kijken we samen de dames hockeyfinale van de Olympische Spelen.

Hoe kun je je kwalificeren voor deelname aan het NK Skills?

Maak een video waarin je jouw skills toont. De video moet uiterlijk 6 juli 2021 bij ons binnen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Voorwaarden NK Skills 2021

Lees hieronder de voorwaarden voor deelname aan het NK Skills.

 • Ingestuurde video’s worden alleen beoordeeld als ze aan de volgende voorwaarden voldoen.
  • Video’s moeten zijn opgenomen op of na 1 juni 2021
  • De video’s moeten authentiek zijn en de deelnemer moet duidelijk herkenbaar in beeld zijn.
  • In de video’s mag niet zijn geknipt.
  • De naam en de leeftijd moeten bij de redactie bekend zijn. Anoniem deelnemen kan niet.
  • Video’s moeten binnen zijn voor de aangegeven deadline. Als een video bij een battle te laat wordt ingestuurd, plaatst de tegenstander zich automatisch voor de volgende ronde.
  • Video’s moeten voldoen aan de geldende coronaregels.
 • Door een video in te sturen, geef je de KNHB, hockey.nl en Teamstreethockey toestemming al het beeld te gebruiken voor publicatie op een van haar kanalen, bijvoorbeeld ter promotie van het NK Skills of promotie van de hockeysport.
 • Je kunt alleen aan het NK Skills 2021 meedoen als daarvoor van tevoren toestemming voor is gegeven door ouders/verzorgers. Je krijgt hierover bericht als je je met een video hebt gekwalificeerd voor het NK.
 • De winnaars van de battles worden aangewezen door de jury bestaande uit leden van de redactie van hockey.nl en Teamstreethockey. Die uitslag is bindend en over die uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Als een deelnemer niet op de finaledag aanwezig kan zijn, plaatst de verliezer van de battle zich automatisch voor de finale. Kan ook de verliezer niet op de finaledag aanwezig zijn, dan wordt geloot tussen de verliezers van de battleronde.
 • Deelnemers aan de finaledag worden gefilmd en gefotografeerd. Dat kan ook gelden voor personen die door de deelnemers worden meegenomen. Door op het NK Skills te verschijnen, geven alle aanwezige personen toestemming voor (live)uitzending en hergebruik van alle beelden op de kanalen van de KNHB, hockey.nl en TeamStreetHockey. Hieraan kunnen later geen rechten worden ontleend.
 • Deelnemers en supporters van de deelnemers moeten zich tijdens de finaledag houden aan de geldende coronaregels. Overtreding kan uitsluiting van deelname tot gevolg hebben.

Wat vind jij? Praat mee...