Dreamteam & Ring Pass Champions winnen Beach Hockey Toernooi

Zaterdag 13 augustus was het zover: de C- en B-jeugd kon aantreden voor een potje beachhockey tijdens het Beach Hockey toernooi op de Olympic Experience in Den Haag. Bij de jongens won het Dreamteam en bij de meiden gingen de Ring Pass Champions er met de winst vandoor.

Zo’n 100 bikkels hadden zich aangemeld voor het toernooi, waar met 5 jongens- en 7 meisjesteams werd gespeeld. De meiden speelden poulewedstrijden, want 6 wedstrijden beachhockey spelen in het rulle zand is zwaar. De Ring Pass Champions kwamen als winnaar uit de bus.

De jongens speelden poulewedstrijden en daarna een kleine en grote finale. Dreamteam speelde tegen Spabo, waarbij eerstgenoemde er met de winst vandoor ging. Hekkensluiter waren de Antwerpse Strandrakkers, maar met zo’n naam ben je hoe dan ook een winnaar.

Even uitleggen

Beachhockey speel je op het zand op blote voeten. Op het Sportstrand van Scheveningen waren 3 velden afgezet waar de wedstrijden gespeeld werden. Het was, ondanks de uitblijvende zon, een drukke dag op de Olympic Experience, waardoor er was veel publiek om de beachhockeyers toe te juichen. Niet iedereen was nog bekend met de relatief jonge sport. Organisator Eline Florie van Bovelander & Bovelander: ‘Dan legden we even uit waar ze naar aan het kijken waren’.