Drieluik shoot-outs geven beslissing in unieke play-offs Super B

De play-offs om Super B verliepen zaterdag wel heel apart in district Oost Nederland. De Jongens B1 van Deventer, Ede en Kromhouters streden om twee plekken in de Super B-competitie. Alledrie de wedstrijden eindigden echter in 2-2. Een drieluik shoot-outs moest uitkomst bieden. 

Een unieke situatie, stelt Hoofd Competitie van de KNHB Leon Rutten. Op basis van de playoff-wedstrijden was zowel het puntenaantal, aantal doelpunten en aantal gewonnen wedstrijden hetzelfde voor de drie ploegen. Het was waarschijnlijk even speuren in de reglementen wat er toen moest gebeuren om een beslissing af te dwingen in de playoff-poule.

Dat bleek een shootout-competitie te zijn. Zelfs daarin kregen Kromhouters en Ede het voor elkaar om gelijk te spelen (3-3), wat voor hen allebei één punt opleverde. Deventer won beide shootout-series en plaatste zich voor Super B, Kromhouters scoorde meer shoot-outs en kreeg er minder tegen dan Ede en plaatste zich daardoor ook. Een primeur op de Nederlandse velden, die ongetwijfeld enorm spannend moet zijn geweest.

https://www.facebook.com/seizoen1718/posts/1315720371884616

Kromhouters JB1 promoveert na 2 wedstrijden en 2 shoot-out series naar Super B (landelijk) competitie…klasse gedaan mannen…gefeliciteerd 👍

Geplaatst door Martijn Jaspers op Zaterdag 14 oktober 2017

 

 


Wat vind jij? Praat mee...