Een goede warming-up voor jeugd: hoe richt je die in?

Woensdagavond 17 oktober wordt er om 20:00 een webinar georganiseerd door de KNHB om kinderen te leren een betere warming-up te laten doen. De inrichting van een goede warming-up geeft kinderen een goede houvast om zich motorisch beter te ontwikkelen. Fysiotherapeuten van de nationale jeugdteams zullen de webinar geven. Na de webinar volgen er door het land masterclasses op de clubs.

Hier meld je je aan voor de webinar en vind je een overzicht van de masterclasses. Voor (jeugd) trainers een must om te volgen. Vanaf de puberteit is er de ontwikkeling dat steeds meer spelers zich beperkter ontwikkelen en blessures oplopen, bij een goede warming-up begint het voor de jeugd. Een goede ontwikkeling van de motorische vaardigheden is dus cruciaal om ze een goede basis te geven voor de rest van hun leven, de kans te vergroten dat ze een goede hockeyer worden en dat ze tot op hoge leeftijd blessurevrij en met meer plezier blijven hockeyen. Een goede warming-up helpt hierbij.

Na het zien van de webinar (en het eventueel volgen van de masterclass) heb je een goede theoretische basis en praktische voorbeelden om zelf een perfecte warming-up in te richten.


4 Reacties

 1. albertmonpellier

  Warming up voor motorisch beter ontwikkelen? Hoe dan? Is dit wetenschappelijk onderzocht? ๐Ÿค”

  1. karlijn-petri

   Ja zeker.... kijk maar eens op www.jforces.nl... deze groep heeft jaren terug de basis voor deze warming-up al gelegd... in 2014 is er zelfs een presentatie aan de bond gegeven... hierna kwam de knhb met een eigen variant!

 2. ruurdjanrauwerda

  Ja: http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/nieuwsberichten/nieuwsbericht/97862/warming-up-app-verbetert-motoriek-en-voorkomt-blessures

  1. albertmonpellier

   Dit is toch nog niet wetenschappelijk?๐Ÿง๐Ÿ˜๐Ÿคจ


Wat vind jij? Praat mee...