Een jaar geleden: terugblik naar finales van het NK jeugd

Het is vandaag precies een jaar geleden dat er bij de jeugd werd gestreden om de landstitels in het Wagener Stadion. Wij zonden die wedstrijden live uit. Hadden we graag weer gedaan, maar we moeten het doen met de beelden van vorig jaar. Geniet dus nog een keer van Kampong MB1 – Amsterdam MB1, Bloemendaal JB1 – Kampong JB1, Den Bosch MA1 – SCHC MA1 en Laren JA1 – Rotterdam JA1. 

Kampong MB1 – Amsterdam MB1 

De finale tussen Kampong MB1 en Amsterdam MB1 werd met een minimaal verschil beslist (0-1). De strafcorner van Amsterdam zorgde er uiteindelijk voor dat de ploeg zich precies een jaar geleden, kampioen van Nederland mocht noemen.

Bloemendaal JB1 – Kampong JB1 

De finale tussen Bloemendaal JB1 en Kampong JB1 was tot het laatst spannend. Met nog minder dan een minuut op de klok, maakte Kampong gelijk en moesten shoot-outs de winnaar bepalen. Bloemendaal bleek het meest koelbloedig.

Den Bosch MA1 – SCHC MA1 

Den Bosch MA1 stond binnen een goed kwartier al op een 2-0 voorsprong tegen SCHC MA1. De ploeg uit Bilthoven rechtte de rug vooral in de tweede helft, maar het waren de Brabanders die met 4-1 wonnen, en zich tot landskampioen bekroonden.

Laren JA1 – Rotterdam JA1 

Laren onttroonde vorig jaar de leeftijdsgenoten van Rotterdam. De ploeg uit ’t Gooi kwam op een riante 3-0 voorsprong, waar Rotterdam het naliet honderd procent kansen te verzilveren. Uiteindelijk werd het 3-1 in de finale en werd Laren JA1 kampioen van Nederland.

 

 

 


2 Reacties

  1. hockey69

    Omdat het nog even duurt voor er weer hockeywedstrijden live te zien zijn en de NOS maar één sport uitzend op zondagmiddag ( voetbal ). Hockey is voor hun alleen interessant tijdens de olympische spelen, vraag ik me af is het voor hockey.nl niet mogelijk om interessante wedstrijden aan te bieden om terug te kijken? Denk dat er veel hockey liefhebbers een plezier mee gedaan wordt.

  2. q

    Op de youtube van Hockey.nl kun je de wedstrijden NK Jeugd vinden en de wedstrijden van NK Zaal van dit jaar en 2019. Op de youtube kan je ook de wedstrijden van het WK vinden (zoeken op 2018 (wo)men's World Cup hockey). Op fih.live of eurohockeytv.org vind je respectievelijk alles van de pro league en van het EK/EHL.


Wat vind jij? Praat mee...