Finale Jongens Super B: Thijmen Bosman (hdm) neemt revanche

In de finale van de Jongens Super B troffen hdm en Gooische elkaar. De Hagenaars haalden in de poulefase 7 punten, Gooische 5. In de ingeplande 35 minuten kwamen de ploegen er niet uit. Gooische kwam 2 keer op voorsprong, maar zag de opponent even zo vaak lanszij komen.

Ook in de daaropvolgende shoot-outserie pakten Noord-Hollanders de leiding toen hdm zijn 1e poging mis prikte. Opnieuw kon Gooische het niet bolwerken en zag hdm op gelijke hoogte komen. Vervolgens werd ook de 5e poging gemist en besliste Thijmen Bosman voor hdm het duel.

Het Haagse goudhaantje glundert vanzelfsprekend van oor tot oor na de wedstrijd en wordt door teamgenoten en meegereisd publiek gefêteerd. Als hij even vrij is vertelt hij over het moment dat hij naar de 23-meterlijn liep voor de laatste shoot-out. ‘Zo, ik was zeker zenuwachtig. Ik rende de cirkel in en die keeper had de bal en ik was zeker aan het stressen. Vallen was een optie, maar toen dacht ik: “Klote, de bal komt tegen mijn voet aan”. Gelukkig was dat niet zo en had ik hem nog net met mijn stick. De keeper lag inmiddels en was het open goal en toen hij zat-ie’, vat Bosman zijn belangrijke 8 seconden treffend samen.

Revanche

‘Het was ook een beetje revanche, want eerder dit seizoen verloren we de plek in de Landelijke competitie in de play-offs op shoot-outs. Toen miste ik de laatste bal.’

Terwijl zijn teamgenoten alweer aan hem beginnen te trekken, blikt Bosman al even vooruit naar het nieuwe seizoen, als hij wederom in de B-leeftijd uitkomt. ‘Nu kampioen Super B, dus ik hoop echt dat we volgend jaar landelijk kunnen spelen.’


1 Reactie

  1. jantien123456789

    Hij is echt slecht.


Wat vind jij? Praat mee...