Fotomodel Puck Hart (15), van catwalk naar kop cirkel

Niet iedereen veert automatisch op bij de naam Puck Hart, maar de ‘nummer 10’ van Rotterdam Meisjes B1 staat in het oktobernummer van de Vogue. Haar droom? Grote shows lopen als model en Nederlands kampioen worden met Rotterdam. Want kiezen tussen haar twee passies kan ze niet. 

Op haar dertiende sloot Hart voor het eerst aan bij een klein modellenbureau. Daar bouwde ze haar portfolio op en deed ze af en toe kleine opdrachten. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en zit ze bij een groter bureau. Precies twee dagen maakte ze onderdeel uit van Model Micha Models toen ze werd opgeroepen voor de casting bij het mode- en lifestyle-tijdschrift Vogue.

Bijzonder, want normaal mogen er geen kinderen in de Vogue staan. Behalve in de oktober-editie die in het teken staat van ’the power of youth’, een ode aan de nieuwe generatie. Geluk voor Hart, die met drie foto’s prijkt in de nieuwe uitgave.

View this post on Instagram

Busy doing nothing

A post shared by PUCK HART (@puck_hart) on

Drie foto’s in de Vogue

‘Het was heel spannend. Je praat niet zoveel en iedereen lijkt heel streng. Je geduld wordt flink op de proef gesteld’, vertelt de vijftienjarige over haar casting. Toen ze hoorde dat ze uitgekozen werd, wist ze niet wat haar overkwam. ‘Ik zat op school toen mijn boeker me belde met het nieuws. Ik was zo ontzettend blij.’ De shoot voor het tijdschrift duurde twee dagen. ‘Ik heb vijf shots genomen, waarvan er drie in het blaadje zijn gekomen. Het was zo bijzonder om mee te maken, hier wil ik graag aan wennen.’

Ambitieus als ze is, heeft ze naast haar modellencarrière ook de grootste dromen op het hockeyveld. Zo begon ze ooit met hockeyen in Spijkenisse, de plek waar ze nog steeds woont met haar ouders, broer en zus. Op haar elfde verliet ze de club en verkaste ze naar Rotterdam. Van de MD1 schoof de door naar MC1 en inmiddels speelt ze met MB1. Nog altijd rijden haar ouders haar vier keer in de week naar de club, die op een half uur van haar huis ligt. Het is het waard, want de ploeg zet in de Landelijke Topklasse een indrukwekkende reeks neer.

Archiefbeeld van Puck Hart tijdens het Nederlands kampioenschap Meisjes C. Foto: Willem Vernes

‘Vier wedstrijden gespeeld en vier wedstrijden gewonnen inderdaad’, weet ook Hart precies te vertellen. ‘We zijn een team met veel tweedejaars en stuk voor stuk vriendinnen van elkaar. We hebben het heel gezellig samen, maar met een duidelijk doel voor ogen. We willen Nederlands kampioen worden. Voor een tweede plek doen we het niet.’ De cijfers liegen er tot dusver niet om: twaalf punten uit vier wedstrijden met 28 doelpunten voor en slechts 2 tegen.

Hockey en model zijn is voor Hart nog goed te combineren. ‘Ik ben nog jong en mag niet de grootste klussen doen.’ Iets waar ze wel van droomt: ‘Ik wil later grote shows lopen. Dat is echt een droom. Of het lukt weet ik niet. Omdat ik hockey heb ik natuurlijk een andere lichaamsbouw dan modellen op catwalks.’

Ziet het leven van Hart er anders uit dan dat van haar teamgenoten? ‘Nee’, vindt ze zelf. ‘Ik let ik op mijn eten, maar dat doen mijn teamgenoten ook hoor. Ik ga op vrijdagavond na de training natuurlijk niet naar de McDonalds. Of ik nooit bang ben dat ik ooit een bal in mijn gezicht krijg? Ach, ik klop het even af hoor, maar ga nog altijd even hard de duels in.’


4 Reacties

 1. ruud-stork

  Bij de jongens van HCR JB1 wordt nu al gevochten wie er naast Puck mag zitten tijdens het gezamenlijke kerstdiner.

  1. jobe

   Iedereen kan er omheen zitten. Met 1.5 m afstand is dat goed te regelen. Vrede op aarde dus.

  2. solo

   😂

 2. francakh

  Ik had eind jaren ‘80 een teamgenoot in MC1 die een supermodel competition won in Nederland en vervolgens op wereldniveau ook heel hoog eindigde en dat was wel het einde van haar hockey “carrière”. Mede door de kans om letsel op te lopen al zijn ze nu natuurlijk wel verder met photoshoppen.


Wat vind jij? Praat mee...