Gooische JB1 overklast door Nijmegen in halve finale: ‘Zij waren beter’

Het waren uiteindelijk vergelijkbare eindstanden op het scorebord in de twee halve finales voor het Landskampioenschap Zaal van de jongens B1: Nijmegen JB1 won met 11-3 van Gooische JB1 en Victoria JB1 won met 9-3 van Den Bosch JB1. Toch waren het compleet verschillende wedstrijden. Nijmegen en Victoria treffen elkaar 6 februari in de finale.

Nijmegen JB1 gaf een showtje weg tegen Gooische JB1 in de halve finale. Al in de eerste helft keek Gooische tegen een 9-1 achterstand aan. Na de rust duurde het nog geen 2 minuten voor de 10-1 erin lag. Gooische wist zich in de tweede helft nog knap te herpakken, en hield de score op 11-3. ‘Zij waren beter’, concludeert coach Bart Eenkhoorn van Gooische JB1. ‘Vorige week hebben we heel goed gespeeld, vandaag was dat minder.’

‘Verschil in trainingsuren’

Eenkhoorn is ondanks het verlies met grote cijfers trots op zijn ploeg. ‘We zaten in een zwaar district, dus dat we tot de halve finale zijn gekomen vind ik knap.’ Het verschil tussen Gooische en Nijmegen, dat zit hem volgens hem vooral in trainingsuren. ‘Wij hebben niet zoveel uren in de zaal. Als we er vol opgaan kunnen we wel wat voor elkaar krijgen. Maar je ziet aan die jongens van Nijmegen dat ze veel meer getraind hebben. Daar zitten veel meer patronen in.’ Nijmegen JB1 is volgens Eenkhoorn dan ook de favoriet voor de landstitel volgende week.

Aan elkaar gewaagd

Victoria en Den Bosch waren aan elkaar gewaagd in andere de halve finale. Tot 12 minuten voor tijd was het 3-3 en waren er kansen aan beide kanten. Maar toen pakten twee Den Bosch-spelers een kaart, waardoor Victoria gebruik kon maken van de overtalsituatie: 4-3. Na twee benutte strafcorners staat het enkele minuten later 6-3. Met nog 5 minuten op de klok ging Den Bosch alles of niets spelen en haalde de keeper eruit voor een extra veldspeler. De enige ploeg die daar echt van wist te profiteren was Victoria: zij kwamen met snelle uitbraken uiteindelijk nog tot een 9-3 eindstand.