Groningen MC1 wint met torenhoog doelsaldo: 42-0

De jeugd zit nog in de voorcompetitie, dus grotere uitslagen komen voor. Maar meisjes C1 van Groningen heeft vandaag wel een ongekend aantal doelpunten gescoord. Een clubrecord zelfs, en misschien wel een Nederlands record? Groningen MC1 won met maar liefst 42-0.

Vorige week waren de Groningse meisjes met 11-0 ook al een stuk sterker dan hun tegenstander, maar vandaag waren ze echt niet te stoppen. Maar liefst 42 keer kwam Groningen MC1 tot scoren. Naast de tegenstander speelde de Groningse meisjes ook tegen de tijd. Want als we even rekenen: MC1 had er gemiddeld slechts 1,7 minuut voor nodig om de goal te vinden.

Is de 42-0 behalve een clubrecord ook een Nederlands record? Of heb jij ooit met nog grotere cijfers gewonnen? Laat het ons weten!


9 Reacties

 1. Pietertje

  Wat hebben dit soort wedstrijden nu voor zin? Hockey-bond, doe eens wat meer moeite om jeugdteams wat beter (op sterkte) in te delen.

 2. RobertZwaan

  Nee, het is net geen record...op 1 oktober 2011 won jongens C1 van HC De IJssel met 43-0 van Reeuwijk-Bodegraven. NB dat was ook in de voorcompetitie...

 3. RolfSchooleman

  Dit is niet iets om trots op te zijn en geen felicitatie waard wat mij betreft. Het zou de coach van de winnende partij gesierd hebben maatregelen te nemen om dit soort uitslagen te voorkomen. Ik herinner mij een bericht van vorig jaar waar een Amerikaanse basketbalcoach was ontslagen wegens onsportief gedrag omdat hij zijn team tot een torenhoge winst aanspoorde. Hier heeft toch niemand wat aan?

 4. Wijsneus

  "Gefeliciteerd meiden!" Wat een superdomme reactie vam hockey.nl! Zo'n belachelijk hoge uitslag komt mij als superonsportief over: die arme meisjes van Eelde verliezen dus met 42-0! Wat een motivatie om op hockey te blijven. Hier hadden de coaches van Groningen en ook de scheidsrechters in moeten grijpen. Zo jaag je de jeugdvan de hockey af! Daarom is deze reactie van hockey.nl ook een absolute misser. Bah!

  1. Janneke Belt

   Beste Wijsneus, Dit is inderdaad niet erg leuk tegenover de tegenstander en niet helemaal de goede invalshoek. Wij bieden graag een podium aan iedereen die op de velden staat en lichten opvallende zaken uit. Ik heb het bericht aangepast, zodat het doelsaldo en de Groningse dames centraal staan en niet de tegenstander(s). Groet, Janneke

 5. Diana de Vries

  Beste Janneke, Maar waarom verstop je deze anti-reclame voor hockey niet. Het staat nog steeds heel prominent op de website. Overigens wel bizar dat in Noord de voorcompetitie met zulke grote verschillen in speelsterkte is ingedeeld. Dit is toch voor niemand leuk. Kan dit bericht niet gewoon worden verwijderd?

 6. JoostS

  Helaas. Anti reclame voor de sport dit soort artikelen. Heeft niets met 'een podium voor opvallende zaken' te maken.

 7. JoostdeVries

  Dat je trots bent op zo'n resultaat laat zien hoe verkeerd sommige mensen met onze sport bezig zijn. M.n. de coach(es) zouden zich moeten schamen. En er zullen ook vast wel ouders langs de lijn gestaan hebben die de "prestatie" van hun prinsesjes luid hebben toegejuicht. Zich schamen zou overigens ook hockey.nl passen voor de manier waarop het hier aandacht aan besteedt en dat later probeert goed te praten. Bovendien moet men wel bedenken dat dit resultaat mede bereikt wordt doordat Groningen al jaren stelselmatig de beste jeugd van de clubs uit de omgeving wegplukt. Zeker in een regio waarin echte talenten dun gezaaid zijn is het dan niet zo moeilijk meer om zo'n resultaat te behalen.

 8. fgelderblom

  De aandacht vestigen op dit soort resultaten dient inderdaad geen enkel doel. In feite wordt er alleen aangegeven dat de ontwikkeling van het hockey, in dit geval in district noord, behoorlijk achterblijft. Het uitspreken van zorg hierover zou hier eerder passen dan het uitdelen van complimenten.


Wat vind jij? Praat mee...