Hockey5s-evenement rondom Pro League-duels in juni

De KNHB organiseert rondom de Pro League-duels op 22, 23 en 30 juni een Hockey5s-evenement. Op Kampong en Amsterdam strijden teams in de Onder-14, Onder-16, Onder-18 en Onder-25 om de prijzen en de eeuwige roem. De deelnemers krijgen ook allemaal toegang tot de wedstrijden van het Nederland.

Een team bestaat uit maximaal acht spelers, plus begeleiding. De Onder 14-teams kunnen op 22 juni terecht op Kampong. Een dag later wordt in Utrecht het toernooi voor de Onder 16 gehouden. Op 30 juni zijn op Amsterdam de Onder-18 en Onder-25 aan de beurt.

De kosten voor deelname bedragen 295 euro per team. Dat is inclusief tien Pro League-kaarten, fruit en drinken. Op dit moment zijn er nog een aantal plekken beschikbaar. De Oranjeteams spelen eind juni in de Pro League allebei tweemaal tegen Duitsland én twee keer tegen België.

 

De 5s-spelregels

Nog even in het kort de spelregels van deze nieuwe hockey-variant: Hockey5s wordt gespeeld met vier veldspelers en een keeper of vijf veldspelers. Een wedstrijd duurt twintig minuten en het spel wordt gespeeld op een veld van 40 x 24 meter. Om het veld staat een boarding, waardoor de bal bijna niet uit gaat. Schieten mag vanaf de middenlijn en strafcorners bestaan niet, waardoor er veel snelheid in het spel zit.

<< Bekijk hier de informatie over Hockey5s op de site van de KNHB >>


Wat vind jij? Praat mee...