Hoe Bob Cleophas zijn ploeg Pinoké Jongens C1 de titel bezorgde

Succesvoller had Pinoké Jongens C1 zaterdag het seizoen niet kunnen afsluiten. Nadat de jongens al in de zaal het landskampioenschap hadden veroverd, pakten zij zaterdag in Houten ook de veldtitel tegen Laren. Bob Cleophas besliste de wedstrijd, luttele minuten voor tijd. Hij schoot, koud terug van zijn tijdstraf, de 2-3 binnen.

Na de wedstrijd staat de man of the match met natte ogen voor zich uit te kijken. Is-ie wel blij? ‘Ja, ik ben heel blij. Het zijn gewoon even de emoties. Eerst 5 minuten eruit worden gestuurd en daarna zo de winnende maken. Dat is heel mooi.’

Even terug naar de wedstrijd. Wat weet Cleophas nog van de finale tegen Laren? ‘Eigenlijk niet meer zo veel. Zij kwamen op 1-0, wij maakten de 1-1. Zij kwamen op 2-1 en wij maakten de 2-2.’ Dat klopt, Sebastiaan Bos scoorde 2 keer voor de opponent, maar dankzij doelpunten van aanvoerder Yanik Papa en Joppe Stappenbelt stond Pinoké in de laatste fase van de wedstrijd weer gelijk: 2-2.

Bolle kant

De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van de Gooise ploeg. Cleophas werd met geel naar de kant gestuurd na een verdedigende actie in de eigen 23. ‘Ik zette een soort sliding in om bij de bal te kunnen, geen idee waarvoor hij eigenlijk floot.’ Langs de kant werd bolle kant vermoed. Hoe dan ook, de strafcorner, die ook deel uitmaakte van de straf, vloog tot overmaat van ramp het doel van de Amsterdammers in en de scheidsrechter wees naar de middenlijn.

Na overleg werd het doelpunt toch niet toegekend, de bal was in zijn baan naar het doel niet meer aangeraakt en was dus te hoog, toen hij in het net verdween. Teleurstelling bij Laren en opluchting bij Cleophas en de rest van de Amsterdamse bank.

Met nog een paar minuten op de klok zat zijn tijdstraf erop. Cleophas rende terug het veld in om zijn ploeg te ondersteunen in het druk zetten. Laren verspeelde de bal en die belandde bij de 14-jarige. Met zijn 1e balcontact besliste Cleophas de finale. ‘En ik heb dit seizoen niet eens zo veel gescoord. Nu zijn we landskampioen. Ik ben echt heel blij.’