Indeling en wedstrijdschema’s landelijke B-jeugd gepubliceerd

De KNHB heeft de indeling voor de landelijke B-jeugd afgerond en gepubliceerd. Het gaat om de jongens- en meisjesteams die vanaf het voorjaar uitkomen in de Landelijke Topklasse, Super B en Landelijke Subtopklasse. De indeling en de wedstrijdschema’s zijn te vinden in de Standenmotor op hockey.nl en in de hockey.nl-app.

De B-jeugd speelt dit seizoen voor het eerst in de nieuwe opzet, waarbij de najaarscompetitie doorliep tot de winterstop. Bij de A-jeugd is de nieuwe indeling al in de herfst gemaakt. Die landelijke A-topteams hebben voor de winterstop al een aantal wedstrijden gespeeld in de nieuwe competitie, die in het voorjaar uitmondt in de Nederlandse kampioenschappen. Door de kortere competitie bij de landelijke B-jeugd zitten er nu zes in plaats van acht ploegen in een poule.

Districtscompetities op 15 februari gepubliceerd

Bij de KNHB wordt momenteel gewerkt aan de indeling van de andere lente-competities. De hockeybond verwacht dat de districtscompetities jongste jeugd, jeugd en senioren uiterlijk 15 februari 2020 worden gepubliceerd.

Juiste competitie selecteren

Let op: bij de meeste teams staat de nieuwe competitie in de Standenmotor al meteen op het eerste scherm, zodra je de gegevens van het team opvraagt. Bij teams die als favoriet in de app zijn aangemaakt, kan het zijn dat je de juiste competitie nog moet selecteren via het pulldown-menu.


9 Reacties

 1. frans-j

  Leuk voor die topteams. Deze kinderen zetten er alles voor opzij. Voor de kinderen die op een lager niveau spelen is wat mij betreft een giga miskleun. Deze kinderen, ik heb er één, hebben helemaal geen zin om naar Groningen of west Brabant te moeten rijden voor een potje hockey. Ik vrees dat er in deze categorie heel veel kinderen zullen zijn die hier geen zin meer in hebben en aan het einde van het seizoen zullen afhaken en stoppen met hockey. De ouders die nagenoeg hun hele zaterdag mogen opofferen nog daargelaten. De knhb staart zich blind op de relatief smalle groep topteams. Nu betalen de lager geplaatste teams met ook minder toegewijde kinderen de prijs hiervoor. Die ga je zo kwijt raken terwijl je deze kinderen hard nodig hebt voor de club en de hockeysport! Met name voor kleinere clubs zullen er nog maar weinig kinderen overblijven om een goed en evenwichtig eerstelijns A en B team te kunnen vormen.

  1. solo

   Begin dit jaar is de knhb begonnen met een nieuwe competite indeling in de B jeugd. Dit is niet iets dat zomaar door ze verzonnen wordt maar is o.a. In overleg gebeurd met de hockeyclubs. Het idee is goed en lijkt een verbetering te zijn in vergelijking met de oude opzet. Mooie voorcompetitie waar meer teams kunnen strijden met uitrindelijk doel van een landelijk en een super competitie ingedeeld op kracht over het land en subtop indeling die meer district is gericht. Dat lijkt goed te werken.... voor de meisjes! Door een simpel weg te kort aan jongens blijkt deze opzet voor deze jongens niet goed te werken. Jongens teams moeten hier op een lager niveau sneller verder weg rijden. Dit is dus iets waar de bond in overleg met clubs een oplossing voor moet zoeken. Een mogelijke oplossing is een kleinere groep bij jongens in de bovenste regionen? Of misschien iets anders? Als je daar een idee over hebt laat het weten aan de knhb. Bij de meiden lijkt het goed te werken.

  2. eefgorter

   ik gok dat het met de (super a, super b) kinderen wel meevalt. ik hoor er in ieder geval weinig klagen. ouders daarentegen... mijn zoon, super b, mag uit naar oa breda (2x) en deventer. vanuit amsterdam. gelukkig geen maastricht of sittard. fingers crossed dat het rijschema beetje gunstig uitpakt. bottom line: leuk voor die kinderen, die ene rijbeurt overleef ik ook nog wel

 2. jehofa95

  huh, de 'lager' geplaatste teams spelen toch gewoon districtair neem ik aan? of is de Super A en B al lager geplaatst?

  1. frans-j

   Naast de 24teams die landelijk plus de 24teams teams die al super B spelen (48teams!) spelen er nog eens 60 teams!! in de subtopklasse alleen al bij de B jeugd jongens. Hierin ook behoorlijk wat B2 teams die nu het hele land door moeten. Als voorbeeld SCHC JB2 zit in de poule bij 2teams uit Groningenstad en Almelo. Gooische JB2 mag naar Valkenswaard, Eindhoven en Hattem. Wellicht zijn er ook teams die het wel leuk vinden maar onze jongens balen er van.

 3. jvolcano

  Het is ook nooit goed. Ouders: kijk even verder dan je eigen kroost of club. Dit initiatief geeft heel veel jonge hockeyers de kans om wekelijks tegen sterke teams te spelen, wat het Nederlandse hockey uiteindelijk naar een hoger niveau zal tillen. Niets moet, het is een keuze, en geef het een kans.

  1. barteenkhoorn

   Landelijk en super -B is natuurlijk leuk en prima om wat verder het land in te gaan. Maar waarom moeten er 10 poules van 6 teams het hele land door om op met alle respect, 3e nivo van NL te spelen. Tikje overdreven lijkt me. Hier is nog winst te halen. Verder erg blij met de nieuwe opzet waarbij daadwerkelijk de teams op sterkte zijn ingedeeld en niet meer zo zeer op regionale basis.

 4. bob-krulvis

  Hoe is de indeling gegaan? Snap dat er 2 nummers 1, 2 en 3 bij elkaar gestopt moeten worden. Op basis van ranking of een loting? Zie dat KZ en Push weer bij elkaar zitten. Daarnaast Tilburg, Nijmegen en Naarden ook weer?

  1. barteenkhoorn

   Dit gaat, zoals wel vaker, zoals de Bond denkt dat het moet. In de communicatie vooraf werd er gesproken over een indeling op basis van Rating en Slang methode. Naar nu blijkt is er louter en alleen naar slang methode gekeken. Deze indeling had dus al in december gemaakt en gepubliceerd kunnen worden want is relatief eenvoudig te maken. Nadeel is idd dat er nu ploegen wederom bij elkaar in de poule zitten. Door hun eigen “rating” te gebruiken had de bond hier vrij simpel nog een beetje van af kunnen wijken. Ze hebben hier schijnbaar alsnog van afgezien.


Wat vind jij? Praat mee...