Indeling Landelijke A-jeugd bekend, programma nog niet duidelijk

De A-jeugd heeft de voorcompetitie afgerond en de competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse, Subtopklasse en Super A gepubliceerd. Er is nog geen wedstrijdprogramma bekend, omdat nog onduidelijk is wanneer de competitie weer hervat wordt. 

De KNHB laat weten zo snel mogelijk met een programma te komen, nadat er meer duidelijk is over de speeldagen. Mocht de competitie onverhoopt langere tijd stil komen te liggen, zo stelt de bond, dan kan dit uiteraard gevolgen hebben voor de competitieopzet en de grootte van de poules.

Hieronder vind je de indelingen van de Landelijke A-jeugd. De Super A-competitie en Landelijke Subtopklasse vind je hier.

Landelijk Jongens A Landelijk Meisjes A
Poule I Poule II Poule I Poule II
Amsterdam JA1 Bloemendaal JA1 SCHC MA1 Den Bosch MA1
Den Bosch JA1 hdm JA1 Amsterdam MA1 Gooische MA1
Gooische JA1 Kampong JA1 Bloemendaal MA1 HGC MA1
Huizen JA1 Klein Zwitserland JA1 hdm MA1 Kampong MA1
Rood-Wit JA1 Nijmegen JA1 Leonidas MA1 Laren MA1
Rotterdam JA1 Oranje-Rood JA1 Oranje-Rood MA1 Nijmegen MA1
Schaerweijde JA1 Pinoké JA1 Pinoké MA1 Schaerweijde MA1
Victoria JA1 Voordaan JA1 Push MA1 Wageningen MA1

Indelingen en corona

De Landelijke competitie is ingedeeld op basis van de behaalde resultaten. Hierbij is niet gekeken naar een regionale verdeling. De competitieleiding heeft hiervoor gekozen wegens het belang van de competitie. Daarbij is de reisafstand in deze klasse over het algemeen verdeeld. Bij de Super A is er een indeling op basis van behaalde resultaten, maar hierbij zijn de reisafstanden gecorrigeerd en heeft de bond meer op regio ingedeeld.

De Landelijke Subtopklasse werd voorheen al regionaal ingedeeld, maar wel over de districtsgrenzen heen. Gezien de huidige omstandigheden heeft de bond gekeken naar een meer regionale indeling, waarbij teams meer binnen het district spelen. Voor sommige teams zal de reisafstand nog steeds groter zijn dan binnen het district, omdat hier wel landelijk wordt ingedeeld en alle teams die zich hebben geplaatst, worden ingedeeld.


10 Reacties

 1. Boearco

  Zou interessant zijn om te weten hoe de resultaten zijn gebruikt bij de indelingen.

  1. lvabr

   De competitie in de B is nog bezig. De A-teams zijn al klaar in de voorcompetitie en kon dus volgens het huidige systeem ingedeeld worden. Of bedoel je dat niet?

  2. IvoPositivo

   De indeling werkt als volgt. Alle nummers 1 uit de voorcompetitie poules worden op volgorde van sterkte gezet op basis van aantal punten, doelsaldo, aantal voor goals. Deze teams krijgen cijfer 1 tot en met 8. Vervolgens worden de nummers 2 op basis van dezelfde criteria op volgorde van sterkte gezet en krijgen nummer 9 tot en met 16. De nummers 1 tot en met 16 worden geslangd verdeeld over poule A en B. Poule A krijgt 1, 4, 5, 8, 9 etc. Poule B 2, 3, 6, 7 etc Poules zijn dus ongeveer even sterk. Gr, Ivo

 2. Boearco

  Er zaten diverse teams bij elkaar in de voorcompetitie. Waarom niet over twee pouletjes verspreid? Er zit ook een disbalans in de sterkte van de poule indelingen.

  1. 073

   Welke poule vind u sterker?

  2. jacqueline-lucardie

   @073 poule II MA is duidelijk sterker dan poule I.

  3. Boearco

   073 ik vind bij zowel jongens als de meisjes poule 1 veel sterker. In poule 2 van de meisjes gaan Kampong en Den Bosch makkelijk de play offs halen en bij de jongens zullen in poule 2 HDM en Bloemendaal de play offs zonder probleem halen. In beide poulen 1 is er geen pijl op te trekken. Maar laten we eerst maar hopen dat we aan hockey toekomen.

  4. frans-j

   073 ? Heb je last van ernstige dyslexie?

 3. Boearco

  Dank Ivo voor de info.

 4. Bob Krulvis

  Prima verspreiding bij de JA1 teams. Bloemendaal, Amsterdam, Kampong en SW 2 jaar geleden allemaal PO kandidaat. Je zult toch echt van iedereen moeten winnen om kampioen te worden. Veel reageerders hebben geen idee wat er 2 jaar geleden in dit soort lichtingen is gebeurd en reageren maar op de naam van een club.


Wat vind jij? Praat mee...