Indeling Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B is bekend

De competitieleiding van de KNHB heeft de poule-indelingen van de Landelijke Topklasse en Subtopklasse op haar website gepubliceerd. Kijk hier waar jouw team voor de voorcompetitie is ingedeeld: Indeling Landelijke Topklasse en Subtopklasse A en B 2020-2021

De landelijke A- en B-jeugd zijn de eerste teams die na het voortijdig stoppen van het seizoen 2019/2020 in verband met het coronavirus weer officiële wedstrijden spelen. Zij slaan af op zaterdag 29 augustus voor de start van de voorcompetitie. De KNHB werkt momenteel aan het opstellen van de competitieprogramma’s. De competitieleiding verwacht dat deze begin augustus worden gepubliceerd.

De competitieopzet van 2020/2021 is gelijk aan vorig seizoen, waarin voor het eerst met een aangepaste in de topcompetities voor de A- en B-jeugd werd gespeeld. Dit betekent onder meer dat voorcompetitie voor de A-jeugd tot de herfst loopt. Op basis van de uitslagen en standen worden de teams vervolgens opnieuw ingedeeld voor de Landelijke competities. De teams in de Landelijke Topklasse strijden daarna voor een plek op het NK.

Voor de B-jeugd loopt de voorcompetitie tot de winterstop. De teams worden daarna opnieuw ingedeeld en spelen vanaf de herstart in maart in de nieuwe poule-indeling. Ook hier strijden de teams in de Landelijke Topklasse om het Nederlands kampioenschap. De finales worden traditiegetrouw in het Wagener Stadion gespeeld.

Indeling en corona

De KNHB heeft bij de indeling van de teams ook rekening gehouden met het voortijdig stoppen van de competities. Normaliter wordt voor de teamsterkte en het bepalen van de rating teruggekeken naar de vorig seizoen gespeelde competitie. Aangezien de laatste competities wegens Corona niet zijn beëindigd, is al eerder aangekondigd dat de teamsterkten worden ingeschat op basis van de laatste volledig uitgespeelde competitie door het desbetreffende team gedurende het seizoen 2019-2020. Bij de A-jeugd is dit de voorcompetitie tot de herfstvakantie en bij de B-jeugd voorcompetitie die eindigde in de winterstop.

Bekijk het bericht op KNHB.nl voor de volledige uitleg over poule-indelingen.

 

 

 


9 Reacties

 1. hockey12345

  Altijd mooi om te zien hoe de teams uit het noorden (dichtbij KNHB hoofdkantoor..) een makkelijkere poule krijgen!

  1. hockeyer123

   Oh, sinds wanneer zijn ze weg uit Utrecht dan?

  2. hockey12345

   Ik zie ze vaker rond het wagener stadion

 2. solo

  Ik blijf het een top idee vinden zoals de B competitie gespeeld wordt. Meest eerlijke volgens mij en kansen voor alle clubs. Komt bij dat kleine/midden clubs langer kunnen genieten van hun talenten die eerder geneigd zijn om te blijven. Niet ook iets voor de A? Mogelijk dat je bij jongens de aantallen verkleind ivm te weinig jongens...

  1. 073

   Oneens, de eerste helft van de competitie speel je dan tegen HC bal op het dak, om vervolgens de 2de seizoenshelft af te raffelen. oude variant of systeem van de A is/was veel beter.

  2. solo

   Heb je het dan over de jongens of meisjes? Bij de meiden kwamen er juist verassingen naar voren. Zoals Noordwijk en Hoco bijvoorbeeld.

 3. wijbe

  Haha ja schandalig al die noordelijke teams, die krijgen zoveel voordeel, thx voor de lachkick gaan we nu weer nu door 😂

 4. hemmiekemmie

  Beste KNHB, ik begrijp niet zo goed waarom de oude indeling is verlaten. Door de landelijke subtop moeten onze meiden A1 nu drie keer bijna 2 uur in de auto zitten. In het kader van duurzaamheid en de onzekere corona tijden is het toch veel verstandiger de voorcompetities eerst in de districten af te werken? We rijden nu allemaal onnodig kris kras door het land! Maar misschien zie ik het niet juist?

 5. rustaaagh

  Voor Noord en Oost Nederland wordt dit gedaan. De klos zijn de clubs uit Midden Nederland die altijd het dichtste bij liggen om de reisafstanden niet te groot te maken.


Wat vind jij? Praat mee...