Jeugdtopteams tegen internationale top tijdens EK in België

Het European Youth Hockey Festival is een Europees tophockeytoernooi voor jongens en meisjes uit de C- en B-Jeugd. Deze jeugdteams kunnen hun krachten meten met internationale topploegen op het evenement dat tijdens het EK in het Belgische Antwerpen wordt gehouden.

Het toernooi voor de C-jeugd is van 16 t/m 18 augustus op de velden van KMHTC in Mechelen. Een week later (23 t/m 25 augustus) wordt op hetzelfde complex ook het B-toernooi gehouden. Er nemen in totaal 16 teams deel aan het European Youth Hockey Festival en elk team speelt vijf duels van twee keer twintig minuten. Tijdens het toernooi verblijven de teams op het terrein van KMHTC in een speciaal opgebouwd tentenkamp.

EK-duels bezoeken

Het European Youth Hockey Festival is het officiële side-event van het EK, dat van 16 tot 25 augustus wordt gespeeld. Naast het spelen van wedstrijden op het internationale toernooi staat er ook een bezoek aan het EK gepland. Voor de C-jeugd is dat op zaterdag 17 augustus als zowel de Oranje Dames als Oranje Heren in actie komen. Voor de B-jeugd staat een bezoek gepland op zondag 25 augustus, de dag van de EK-finale bij de dames.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie de site van thehockeydepartment.com.


Wat vind jij? Praat mee...