Kampong JC1 prolongeert EHL-titel wél

Niet alleen Kampong Heren 1 streek vorig jaar de EHL-titel op. Ook de jonge Utrechters, Kampong JC1, wonnen de Junior EHL. De heren werden dit jaar uitgeschakeld in de KO16 door Rot Weiss Köln, maar de jonge Kampongspelers redden de eer. Zij wonnen in de finale van de Junior EHL met 4-1 van Mannheimer HC en mogen zich opnieuw de beste van Europa noemen.

De jongens van Kampong konden veel vertrouwen halen uit de halve finale. Die wonnen ze maar liefst met 12-0 van het Franse St Germain. De finale tegen Mannheimer HC was een ander verhaal, maar toch wisten de Utrechtse jongens al voor rust op een 3-0 voorsprong te komen, via goals van Mats Gruter en Kiet Lukkassen (2). Na rust kwam Mannheim terug tot 3-1, uit een strafcorner. Lukkassen complementeerde vervolgens echter zijn hattrick en besliste daarmee het duel in Kampongs voordeel.

‘Een geweldige ervaring’, vond Lukkassen achteraf. Hij werd vorig jaar, net als ongeveer de helft van het team, ook al kampioen van de Junior EHL. Quirijn Caspers, aanvoerder van Kampong Heren 1, feliciteerde de jongens met het behalen van de titel.

EINDHOVEN – EHL KO8 Junior EHL COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK


Wat vind jij? Praat mee...