Kampong JC1 wint play-offs Junior EHL: ‘Wij gaan Europa in!’

De jongens C1 van Amsterdam, Oranje Zwart en Kampong kwamen vanavond in actie op de play-offs voor de ABN AMRO Junior EHL. Kampong won beide wedstrijden en verzekerde zich daardoor van een ticket voor de Junior EHL eind maart. 

Omdat de mannen van hun clubs geplaatst zijn voor de EHL mochten de JC1 van Kampong, Amsterdam en Oranje Zwart onderling uitvechten wie zich eind maart, gelijktijdig met de echte EHL, als Nederlandse afgevaardigde mag meten met leeftijdsgenoten van een Spaanse, Duitse en Belgische club. Kampong bleek de sterkste ploeg.

‘Dit voelt als revanche’

Jan Eshuis, coach van Kampong JC1: ‘Ik vind dat we zowel tegen Amsterdam als tegen Oranje Zwart heel goed hebben gespeeld. Voor de jongens is het supermooi dat ze mogen meedoen aan de EHL. Dat klinkt alleen al stoer natuurlijk.’ Eshuis speelde vorig seizoen ook al de play-offs met Kampong JC1, maar dat was destijds een heel ander verhaal. ‘Dat was toen echt één grote deceptie. We speelden slecht en hebben het daarom toen niet gehaald. Dus dit voelt ook wel als revanche.’ Vorig jaar was OZ JC1 de Nederlandse afvaardiging in de Junior EHL. De Eindhovense jongens wisten het toernooi ook te winnen.

Amsterdam-Kampong

Kampong stond in de eerste wedstrijd tegen Amsterdam. En ondanks het verschil in de reguliere competitie -Kampong doet bovenin mee in de IDC, Amsterdam speelt Topklasse- bood Amsterdam in de eerste helft goede tegenstand. Kampong wist wel 1 keer te scoren. Maar na rust kwam de Utrechtse ploeg pas echt goed op stoom: de wedstrijd eindigde in een knappe 4-0 overwinning voor de Utrechtse jongens.

Kampong-Oranje Zwart

De wedstrijd daarna, Kampong tegen Oranje Zwart, was een stuk spannender. OZ kwam snel op 1-0 voor en vervolgens waren er kansen over en weer. De Eindhovense jongens kwamen er met lange klappen snel uit, en waren zo een aantal keer gevaarlijk. Kampong combineerde beter en was opnieuw een stuk sterker in de tweede helft. Meteen na de rust lag de 1-1 in de goal, en de Utrechters pakten door: 2-1 en even later ook 3-1. Meteen daarna maakte OZ de aansluitingstreffer, waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor Kampong ook de tweede wedstrijd van de avond won. Amsterdam tegen OZ werd daarom daarna een wedstrijd voor de eer, die naar OZ ging (3-1 winst).

‘Wij gaan Europa in!’

‘Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in!’, scandeerden de jonge Utrechtse hockeyers trots na afloop van hun wedstrijden. Onder andere de snelle en trefzekere Ivo Visser bleek vanavond belangrijk voor zijn ploeg: hij scoorde 5 van de in totaal 7 goals van Kampong, waaronder een aantal knappe uithalen met de backhand. ‘Het ging wel goed ja’, zegt hij desgevraagd. ‘Iedereen heeft goed gespeeld en was belangrijk. Ik sla ze er alleen in.’ De jonge spits vindt het leuk om tegen internationale teams te spelen en kijkt al uit naar de EHL. ‘We hebben al wel eens tegen een Duitse ploeg gespeeld. Dat was leuk, maar dat ging toen nog niet zo goed.’

Trots

De Belgische opponent van Kampong in de junior EHL is al bekend: KHC Dragons. De Spaanse en Duitse ploegen moeten in de komende periode nog play-offs spelen. Aanvoerder van Kampong Julius Schwartz: ‘Ik denk dat de Duitse ploeg het moeilijkst wordt voor ons.’ Als een volleerd international staat hij de pers te woord en blikt hij terug op een geslaagde avond voor Kampong. ‘Ik ben heel trots op mijn team.’

 


Wat vind jij? Praat mee...