Kampong MA1 wint van Amsterdam: ‘Veel spannender wordt het niet’

Kampong MA1 heeft de halve finale tegen Amsterdam MA1 na strafballen gewonnen. In de reguliere speeltijd werd het 2-2, de strafballenserie eindigde na de sudden death ronde in 5-4. ‘Veel spannender wordt het niet’, stelt coach van Kampong MA1 Bastiaan Ophof. Kampong treft in de finale nu hdm MA1, dat met 5-1 overtuigend won van Den Bosch MA1.

De halve finale begon met 2 levensgrote kansen voor beide ploegen, maar de backhandinzet van Amsterdam vloog voorlangs en de aanvoerster van de Amsterdamse meiden kon niet veel later nog maar net redding bieden op de lijn. Na die kansen was de eerste 10 minuten vanuit beide teams wat tam. Amsterdam kwam op voorsprong door een strafcorner mooi strak in de kruising. Kampong drong daarna aan, en leverde meer energie. Met nog 5 minuten op de klok in de eerste helft werd die inzet pas beloond: 1-1 door een strafcorner onderkant lat.

‘Niet scherp in afronding’

‘Ik vond ons in de eerste helft sterker, maar de keepster van Amsterdam stond goed te keepen’, vertelt Bastiaan Ophof. ‘Wij waren niet zo scherp in de afronding, maar ik ben ervan overtuigd dat dit volgende week beter gaat.’ Ploegen als hdm en Amsterdam, daar kun je van winnen en verliezen’, ziet de coach. Dat hij met zijn ploeg in de finale zou komen had hij niet direct verwacht. ‘Dat is een beetje arrogant om te zeggen. Maar ik wist wel dat we een uitzonderlijk goede groep hadden, dus dat het wel zou kunnen.’

Vol aan de bak

Na rust moest zowel Kampong als Amsterdam vol aan de bak wilden ze de finale halen, wat extra spanning met zich meebracht. Na een reeks strafcorners aan beide kanten die zonder resultaat blijven scoort Kampong er dan toch eentje: laag in de hoek, met nog 8 minuten op de klok. Een verdiende voorsprong, want Kampong toonde meer vechtlust. Even later krijgt de Utrechtse ploeg dé kans op het duel te beslissen, maar een bal voor het inschieten met de keepster uit het goal belandde hard op de paal. Vervolgens viel hij aan de andere kant, na een snelle actie buitenom. 2-2, en in de laatste 3 minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De strafballenserie die volgde eindigde, onder toeziend oog van bijzonder veel publiek, in 3-3. In de sudden death strafballenserie die volgde hield Kampong het hoofd koel: 5-4.

Sterk in de breedte

Wat is de kracht van de Utrechtse meiden? Ophof: ‘Dat we in de breedte sterk zijn: we kunnen volop doorwisselen. Dat is zeker een voordeel, want het is veel hockey op 1 dag.’ De finale op 6 februari belooft in ieder geval spannend te worden. Kampong trof hdm ook al in de poulefase van de Landskampioenschappen: toen werd het 3-4 in het voordeel van hdm. ‘Het hing erom in die wedstrijd, dus dat wordt een heel gelijkwaardige finale. Maar nu eerst maar eens even genieten van het feit dat we de finale hebben gehaald.’


1 Reactie

  1. Ella06

    Er kan er maar 1 de winnaar zijn✨


Wat vind jij? Praat mee...