Laatste editie ICC-toernooi prooi voor Oranje-Rood JC1

Er is na 22 jaar een einde gekomen aan de Interregional Challenge Cup, beter bekend als de ICC. Dit bekertoernooi voor C-teams houdt op te bestaan. De laatste editie werd maandag Tweede Pinksterdag afgesloten met een finaledag bij Rotterdam. De laatste ICC werd een prooi voor Oranje-Rood JC1.

Aan het einde van de speeldag werd symbolisch voor de laatste keer de ICC-vlag gestreken en overhandigd aan KNHB-voorzitter Erik Cornelissen. ‘Het gedachtengoed van het ICC gaat voortleven in de nieuwe competitiestructuur, waar opleiden centraal komt te staan’, meldt ICC-organisator Lutger Brenninkmeijer.

KNHB-voorzitter Erik Cornelissen (midden) met de ICC-vlag die Tweede Pinksterdag voor het laatst werd gestreken.

De laatste editie van de ICC kende alleen een jongenstoernooi. De voorrondes werden eerder gespeeld op Tweede Paasdag en Hemelvaartsdag. Tweede Pinksterdag waren de finalerondes, waarbij de strijd om de eerste plek ging tussen Voordan JC1 en Oranje-Rood JC1. Na een 2-2 eindstand na de reguliere speeltijd en de verlenging met golden goal, nam Oranje-Rood de strafballen beter en won de cup.

Topscorer van het toernooi werd Ties Bergman (Zwolle) met 20 doelpunten. De minst gepasseerde keeper was Twan Ballieux (Victoria) en Tom Kocken (Fletiomare) werd gekozen tot beste speler. Hier vind je de uitslagen.

 


Wat vind jij? Praat mee...