Laren MA1 neemt revanche na verloren oefenduel met Pinoké

Laren MA1 en Pinoké MA1 wisten zich door overtuigende prestaties in voorcompetitie als eerste teams te plaatsen voor de landelijke A-competitie. Vandaag troffen de twee ploegen elkaar in de eerste competitiewedstrijd. In Laren werd het een bijzonder spannende wedstrijd, waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Laren start goed aan de wedstrijd en creëert meteen kansen. De 1-0, een mooie strafcorner tip-in van Ymke de Haas, valt binnen een kwartier. Even later ligt ook de 2-0 erin: een geplaatst schot van Sophie Pelzer. ‘We begonnen niet scherp genoeg’, stelt Pinoké-coach Bert Remmerswaal. ‘Dan is het meteen moeilijk om terug te komen, maar na de 2-1 gingen we meer energie leveren.’ Die aansluitingstreffer gaat hoog in de touwen, en komt van de stick van Kari Stam. Op slag van rust krijgt Pinoké nog twee grote kansen op de gelijkmaker, maar de keepster van Laren voorkomt een treffer.

Spanning in laatste 20 minuten

In de tweede helft start Laren weer fel, en komt de ploeg op een 3-1 voorsprong via aanvoerder Dirkje Reuver. Maar Pinoké dringt aan. Na een paar mooie kansen krijgen de Steekneuzen een strafbal, die Kari Stam hard achter de Larense keepster pusht. En dan staan er nog 20 minuten op de klok. ‘Toen werd het heel erg spannend’, blikt aanvoerder van Laren Dirkje Reuver terug. ‘Het was echt vechten. Zij gingen voor de aansluitingstreffer, wij wilden verder uitlopen.’ Laren wint de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. ‘Dat geeft vertrouwen’, vindt Reuver. ‘De oefenwedstrijd die we laatst speelden tegen Pinoké verloren we met 6-2. Nu hebben we aan hen, maar ook aan onszelf laten zien wat we kunnen.’

Moeizame wedstrijd

Laren-coach Robert van der Toorn is trots op zijn team. ‘We hebben goed getraind deze week en dat zie je in de wedstrijd terug. Het was wel een moeizame wedstrijd, Pinoké is een goede ploeg.’ Van der Toorn laat de Larense meiden zelf hun doelstellingen bedenken die ze moeten uitvoeren. ‘Eén daarvan was vandaag: een goede omschakeling. Dat ging al beter, maar daar moeten we nog meer op trainen.’

Remmerswaal heeft zijn ploeg gecomplimenteerd voor de tweede helft. ‘Toen hebben ze echt geknokt, en laten zien dat ze wilden winnen. Dit is niet het begin dat we hoopten, maar als we volgende week tegen Almere feller starten heb ik er alle vertrouwen in.’