Lejeune – van der Ben en Dijkstra nieuwe bondscoaches

De KNHB heeft oud-internationals Helen Lejeune – van der Ben en Marieke Dijkstra aangesteld als bondscoaches van respectievelijk Nederlands Meisjes A en Nederlands Jongens B. Lejeune – van der Ben is de opvolgster van Erik van Driel die eerder werd benoemd als bondscoach van Jong Oranje Dames. Dijkstra op haar beurt volgt Michiel van der Struijk op, die inmiddels bondscoach is van Jong Oranje Heren.

Helen Lejeune – van der Ben speelde 126 interlands voor Oranje. Zij bekleedde de functie van bondscoach Nederlands Meisjes A al eerder (1996-1999). Daarna was ze aan de KNHB verbonden als bondscoach van Nederlands Meisjes B. Sinds 2015 is Lejeune – van der Ben coach van het Opleidingsteam Meisjes B. Deze post verlaat zij nu om invulling te geven aan het bondscoachschap van Nederlands Meisjes A. Daarnaast is Lejeune – van der Ben op dit moment actief als coach van promotieklasser HIC Heren 1.

Twee coaches met pet. Op de voorgrond Helen Lejeune op de achtergrond Bas Bogaard. Foto: David van Haren.

Ook Marieke Dijkstra (13 interlands) vervulde eerder diverse functies bij de KNHB. De voormalig zaal- en veldinternational is sinds 2008 betrokken bij diverse vertegenwoordigende elftallen van de KNHB. Zo gaf zij tot begin dit jaar succesvol invulling aan het bondscoachschap van het Nederlands Elftal Dames Zaal. Daarnaast was zij van 2015 tot 2017 bondscoach van Nederlands Meisjes A en werkte zij als assistent bij het Opleidingsteam Jongens A. Dijkstra maakte bovendien een korte periode deel uit van de staf van het Nederlands Elftal Dames.
Marieke Dijkstra gaat haar nieuwe functie bij de KNHB combineren met haar rol als assistent coach van Hoofdklasser Pinoké Heren 1.


Wat vind jij? Praat mee...