Jeugd: Deventer JC1 in finale NK Zaal tegen Schaerweijde

De eerste dag van de halve finales van de NK Zaal voor de jeugd zit erop. De finalisten die volgende week in het Topsportcentrum in Rotterdam gaan strijden om de landstitel zijn bekend. Bij de Meisjes C speelt hdm tegen Oranje-Rood en bij de Meisjes B gaat de finale tussen Rotterdam en Kampong. Deventer en Schaerweijde maken uit wie er met het kampioenschap bij de Jongens C vandoor gaat.

Deventer en Schaerweijde kwamen elkaar zaterdag ook al tegen in Arnhem. Nadat Schaerweijde hun eerste poulewedstrijd met 5-2 had gewonnen van Den Bosch werd Deventer met 6-0 opzij gezet. Als nummer één in de poule trof Schaerweijde vervolgens in de halve finales van het NK SCHC. In een spannende derby werd de Bilthovense formatie met 4-3 verslagen. SCHC was in de finale gekomen na een zege op Pinoké (3-0) en een nederlaag tegen Cartouche (2-1).

Feest bij Deventer na het bereiken van de finale van NK Zaal ten koste van Cartouche. Foto: Bart Scheulderman

Deventer te sterk voor Cartouche

Cartouche won dus van SCHC en speelde gelijk tegen Pinoké (2-2) en stelde zodoende een plek in de kruisfinales veilig tegen Deventer, dat zich na de grote nederlaag tegen Schaerweijde hersteld met een 7-2 zege op Den Bosch. In de strijd om een plek in de finale van het NK was Deventer uiteindelijk met 6-4 te sterk voor Cartouche.

Bij de Meisjes C kwalificeerde hdm zich ten koste van Nijmegen (4-3) voor de finale van het Nederlands kampioenschap. De Haagse formatie plaatste zich voor de kruisfinales na winst in de poule op Huizen (3-2) en een 3-3 gelijkspel tegen Hurley. Nijmegen was de dag nog zo goed begonnen met een 3-1 zege op Schaerweijde, maar verloor het tweede pouleduel met dezelfde cijfers van Oranje-Rood, waarna hdm de ploeg de weg naar de NK-finale versperde.

Verslagenheid bij hdm MC1 na een doelpunt van Nijmegen. Uiteindelijk zou hdm de finale van het NK bereiken. Foto: Bart Scheulderman

Oranje-Rood wint van Hurley

Oranje-Rood bereikte wel de finale van het NK in Rotterdam na winst in de halve finales op Hurley. Het werd 7-3. In de poule had de ploeg dus al Nijmegen verslagen en speelde het gelijk tegen Schaerweijde (3-3). Hurley had die halve finales van het NK bereikt dankzij twee remises: Huizen (5-5) en hdm (3-3).

Rotterdam Meisje B kan volgende week voor eigen publiek de landstitel veroveren. Dat moet het in het Topsportcentrum Rotterdam wel afrekenen met Kampong. Beide ploegen kwamen elkaar in Valkenhuizen in de poulefase ook al tegen. Toen was Kampong met 3-2 te sterk. Na de nederlaag plaatste Rotterdam zich alsnog voor de kruisfinales door GHBS met 3-0 te verslaan. In die halve finales was Rotterdam met 5-4 te sterk voor Amsterdam.

Rotterdam MB1 bereikte ondanks deze wegversperring de finale van het NK ten koste van Amsterdam. Foto: Bart Scheulderman

Kampong sterkste bij Meisjes B

Kampong won in de poulefase niet alleen van Rotterdam (3-2) ook was het veel te sterk voor GHBS (10-3) in de openingswedstrijd. Vervolgens was Kampong in de kruisfinale veel te sterk voor Gooische (7-3), dat die halve eindstrijd had bereikt na een nederlaag tegen Amsterdam (0-3) en een nipte zege op Oranje-Rood (3-2).

Lees hier de hoogtepunten van de eerste dag van de halve finales van het NK Zaal Jeugd in sportcentrum Vakenhuizen in Arnhem.