Ook Schaerweijde pakt dubbel na zinderende finale

Schaerweijde JO18 is, net als de jongens O16, kampioen van Nederland. Na een spectaculaire wedstrijd bleek Victoria nét een tandje minder in de shoot-outserie. Met een doelpunt, twee shoot-outs en een strafbal was Tim Knapper de man van de wedstrijd van de Zeister formatie.

Van begin af aan was duidelijk dat beide ploegen niet schroomden om er hard in te gaan. De vurige duels leverden niet alleen meerdere groene en gele kaarten en gehavende spelers op, maar ook prachtige kansen.

Victoria spande de kroon als het om het behalen van strafcorners ging, maar het was Schaerweijde dat – pas in de tweede helft – de score opende. Jeugdinternational Tim Knapper sleepte de 0-1 binnen en gaf daarmee de sterke Rotterdamse verdediging het nakijken.

De havenstedelingen lieten zich hier niet door uit het veld slaan. Sterker nog, de ploeg van coach Frederic Coppelmans en assistent-coach Willem Biezemans zette volle druk op de Zeister verdediging. De ene na de andere kans leidde tot niets, tot drie minuten voor tijd. Drie strafcorners op rij eindigde in een strafbal, nadat keeper Diederik van den Hoek tot vijfmaal toe onder vuur was genomen. Ilja Verschoor benutte het buitenkansje onverbiddelijk.

Met het 1-1 gelijkspel moesten shoot-outs de beslissing brengen. Ook die eindigden in een gelijkspel (3-3), maar in de sudden death was het Schaerweijde dat de genadeklap uitdeelde. Tim Knapper maakte zijn tweede shoot-out van de dag en nadat Van  den Hoek redde op de laatste inzet van Victoria kon het Zeister feest losbarsten.

Kijk hieronder deze en de overige wedstrijden van het NK jeugd terug.

Kampong MO18 – Rotterdam MO18 0-2

Rotterdam MO18 heeft zaterdagmiddag in navolging van de MO16 van de club op eigen veld de landstitel veroverd. De ploeg van coache Niels Wagemans was in een door spanning gegijzelde finale Kampong met 2-0 de baas.

Het eerste doelpunt van de thuisploeg kwam tot stand uit een van de vele strafcorners die Rotterdam in dit duel kreeg. Nog in het eerste kwart, dat maar moeizaam op gang kwam, was een variant via aanvoerder en cornerspecialist Ilse Tromp en Esmee de Willigen goud waard: laatstgenoemde tikte de bal geheel vrijstaand over de lijn, 0-1.

Rotterdam viert een doelpunt. Foto: Bart Scheulderman

Na rust was Rotterdam dichtbij de 0-2, maar een directe sleeppush van Tromp uit een strafcorner ketste hard uiteen op de paal. Kampong kon daar maar weinig tegenover zetten. De ploeg van coach Wouter van Voort voerde de druk aan het einde van het derde kwart op en leek de gelijkmaker te hebben gemaakt uit een strafcorner. Het doelpunt van Lilly Smeman werd echter afgefloten omdat er daarvóór al shoot werd gemaakt.

Na dat mini-offensief van Kampong kwam de voorsprong van Rotterdam niet meer in gevaar. De thuisploeg creëerde zelf overigens ook weinig kansen meer op een tweede treffer. Bij een van de spaarzame uitvallen maakte Florine Rodenburg met een harde flats de bevrijdende 0-2 uit een rebound. Zodoende pakte Rotterdan net als vorig seizoen de titel bij de Meisjes O18.

Schaerweijde JO16-Amsterdam JO16 2-1

Schaerweijde JO16 is landskampioen 2022-2023. In de brandende zon won de Zeister formatie met 2-1 van Amsterdam. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Lang waren de finalisten aan elkaar gewaagd. Het spel golfde in de eerste twee kwarten op en neer, met nu eens een kans voor Schaerweijde en dan weer een voor Amsterdam. Tot doelpunten leidde het alleen niet.

Schaerweijde juicht om een doelpunt tegen Amsterdam. Foto: Bart Scheulderman

Na rust was het dan toch ineens raak voor Schaerweijde. Eerst prikte Silvester Chiu de bal achter Amsterdam-keeper David Buijs, waarna Jurre Bunte de voorsprong verdubbelde. Met nog een kwartier te gaan, gaf Amsterdam de moed niet op. Een minuut voor tijd waren de hoofdstedelingen dan eindelijk trefzeker. Jeugdinternational Mees Prins sleepte een strafcorner binnen, maar de aansluitingstreffer kwam te laat om nog een bedreiging voor de Zeister landstitel te vormen.

Kijk hier de finale terug

KZ MO16 – Rotterdam MO16 0-4

Rotterdam MO16 heeft zaterdagochtend op eigen veld de landstitel veroverd. De ploeg van coach Max Coenraad was voor goedgevulde tribunes aan de Hazelaarweg te sterk voor Klein Zwitserland en won met overtuigende cijfers: 4-0.

De zege van Rotterdam was verdiend. De ploeg maakte op basis van het vertoonde spel en de gecreëerde kansen de meeste aanspraak op de winst. De boomlange spits Britt Breugem opende de score in het tweede kwart door KZ-keeper Lili Swinkels van dichtbij te kloppen. Vlak na rust verdubbelde diezelfde Breugem de voorsprong met een frommelgoaltje uit de rebound van een strafcorner.

Blijdschap bij Rotterdam na één van de vier treffers. Foto: Bart Scheulderman

Vlak voor het ingaan van het laatste kwart tilde Julie Klop de marge naar drie goals: de specialiste benutte de derde strafcorner van de wedstrijd voor de thuisploeg, die score daarna via een prachtige aanval nog naar 4-0 tilde via Nanouk Korner. Zo mag Rotterdam zich voor het eerst sinds 2018 weer de sterkste van Nederland noemen.