Rotterdam MC1 en Pinoké JC1 landskampioenen C-jeugd

De landskampioenen in de C-jeugd zijn bekend. Rotterdam MC1 en Pinoké JC1 zijn de beste in hun leeftijdscategorieën. Zij wonnen zondag de halve finale en de finale tijdens de landskampioenschappen op Houten.

De meisjes van Rotterdam C1 handelden de halve finale tegen Groningen met gemak af, het werd toen 4-0 voor de Zuid-Hollanders. De finale tegen Bloemendaal was een stuk spannender. Pas tegen het eind van de wedstrijd werd er gescoord. Het was Babs Uijtdewilligen die haar ploeg op 1-0 zette met een mooie klap.

Bloemendaal, met coach Teun de Nooijer, kwam terug. Vlak voor tijd maakte Cis van der Salm uit een enigszins mislukte strafcorner toch nog de gelijkmaker. Het werden dus shoot-outs. In deze serie lieten beide goalies puik keeperswerk zien. Sofie ter Kuile werd zelfs geen keer door een shoot-out gepasseerd, zij liet alleen een toegekende strafbal door. Haar teamgenoten schoten 1 keer meer raak, waardoor de titel naar de havenstedelingen ging.

Gooische MC1 legde beslag op de 3e plek; zij wonnen de verliezersfinale met 2-1 van Groningen.

Pinoké JC1

De weg van Pinoké JC1 naar de finale ging eveneens redelijk soepel; in de halve finale werd Rotterdam JC1 aan de kant gezet met 3-0. Ook zij troffen in de finale een waardig opponent: Laren. De Gooise ploeg kwam 2 keer op voorsprong door goede schoten van de sterke Sebastiaan Bos. De 1e keer kwamen de Steekneuzen terug door een treffer van aanvoerder Yanik Papa, de 2e keer was het Joppe Stappenbelt die de gelijkmaker forceerde.

De finale stond bol van de spanning. Het was niet altijd fraai, de 2 ploegen maakten veel fouten, maar alle toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel. Er vielen gele kaarten aan beide kanten en even leek Laren met de overwinning aan de haal te gaan. De strafcorner werd alsnog afgekeurd nadat de scheidsrechters oordeelden dat het schot boven de plank, toch niet was aangeraakt in de baan naar het doel. In de slotminuten schoot Bob Cleophas, met zijn 1e balcontact na zijn 5 minuten tijdstraf, de 2-3 binnen voor Pinoké. Laren verdiende daarna nog 3 strafcorners op rij, maar de Amsterdammers verdedigden met man en macht én succes hun voorsprong.

Pinoké JC1 pakt dus de dubbel: zowel kampioen op het veld als in de zaal.

Oranje Zwart JC1 pakte het brons, zij versloegen Rotterdam met 3-1.

Bloemendaal MC1 – Gooische MC1 1-1 Bloemendaal wint na shoot-outs
Rotterdam MC1 – Groningen MC1 4-0

Oranje Zwart JC1 – Laren JC1 2-3
Pinoké JC1 – Rotterdam JC1 3-0

Finale: Bloemendaal MC1 – Rotterdam MC1 1-1 Rotterdam wint na shoot-outs
3e/4e plaats: Gooische MC1 – Groningen MC1 2-1

Finale: Laren JC1 – Pinoké JC1 2-3
3e/4e plaats: Oranje Zwart – Rotterdam JC1 3-1

 

Rotterdam MC1 kampioen
Pinoké JC1 landskampioen

Rotterdam MC1 landskampioenWV
Pinoké JC1 landskampioen WV
Rotterdam MC1
Yanik Papa Pinoké JC1

 


Wat vind jij? Praat mee...