Meisjes van Kennemer Lyceum winnen schooltoernooi in Kaapstad

Om het jaar vaardigt het Kennemer Lyceum uit Overveen een meisjes- of jongenshockeyteam af naar het U18 Cape Town Hockey Festival; een internationaal schooltoernooi in Kaapstad. Dit jaar waren de meiden van de Overveense school aan de beurt. 

Leerlinge Anne-Floor van Vilsteren (16) ging mee. ‘Het leek me gewoon heel gaaf om naar Zuid-Afrika te gaan.’ Alhoewel de meiden bij 4 verschillende clubs hockeyen, Bloemendaal, HBS, Rood-Wit en Strawberries, noemt van Vilsteren, zelf spelend bij HBS, hen ‘allemaal vriendinnen’.

5 paar schoenen en 2 zakken snoepen

Op het toernooi trof het Kennemer Lyceum ploegen uit Engeland, Australië, Namibië en natuurlijk Zuid-Afrika. Alhoewel de 1e wedstrijd werd verloren, plaatsten de Noord-Hollanders zich voor de kwartfinale, die ze uiteindelijk wonnen op shoot-outs, net als de halve finale. Ook de finale leek uit te lopen op shoot-outs, tot Julia de Bruin vlak voor tijd de winnende maakte. Bibian van Lieverloo werd gekroond tot beste speelster van het toernooi.

Tussen de wedstrijden door verkenden de meiden Kaapstad en de townships. Daar gaven de ze hockeyclinics aan de bewoners. ‘Iedereen had 5 paar schoenen en 2 snoepzakken meegenomen, die we daar hebben uitgedeeld,’ vertelt Van Vilsteren. ‘Ook kregen wij van hen weer rugbyles.’


Wat vind jij? Praat mee...