NK Zaal: Samenvatting kruisfinale hdm MA1 – Weert MA1

Met het NK Zaal in het vooruitzicht, kijken we nog even terug naar de kruisfinales bij de A-jeugd. Vandaag de strijd tussen hdm en Weert. De ploeg uit Den Haag won via shoot-outs, nadat het duel na de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. In de finale aanstaande zaterdag in Rotterdam treffen zij SCHC. Bij de jongens maken Pinoké en Rotterdam uit wie zich landskampioen mag noemen.

De kruisfinales werden zondagmiddag in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem gespeeld. Het duel tussen hdm en Weert was zenuwslopend. De ploeg uit Limburg rekende zich rijk met een 0-2 voorsprong, totdat Jip Dicke haar ploeg bij de hand nam en tekende voor zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker uit een uitspeelcorner. De shoot-outs werden beslist in Haags voordeel.

Programma

Zaterdag staat niet alleen het duel tussen hdm en SCHC op het programma. De Hoofdklasse Dames en Heren en de jongens en meisjes B- en C-jeugd strijden om de landstitel. Alle wedstrijden zijn live te volgen via onze streams.

Tijd Hal Wedstrijd
09:30 TSH1 Amsterdam MB1 – Kampong MB1
09:30 TSH2 Kampong MC1 – Zwolle MC1
10:50 TSH1 hdm JB1 – Schaerweijde JB1
10:50 TSH2 SCHC JC1 – Schaerweijde JC1
12:35 TSH1 hdm-Kampong (halve finale Hoofdklasse Dames)
12:35 TSH2 Den Bosch-Laren (halve finale Hoofdklasse Dames)
13:55 TSH1 Amsterdam-Kampong (halve finale Hoofdklasse Heren)
13:55 TSH2 Oranje-Rood-SCHC (halve finale Hoofdklasse Heren)
15:15 TSH1 hdm MA1-SCHC MA1
15:15 TSH2 3e/4e plaats Hoofdklasse Dames
16:35 TSH1 Pinoké JA1-Rotterdam JA1
16:40 TSH2 3e/4e plaats Hoofdklasse Heren
18:20 TSH1 Finale Hoofdklasse Dames
19:40 TSH1 Finale Hoofdklasse Heren

TSH1 = Topsporthal 1. TSH 2= Topsporthal 2.
Speelduur 2 keer 20 minuten met 10 minuten rust. Bij gelijke stand na reguliere speeltijd volgen direct shoot-outs.