Doe mee aan het NK Skills 2020

Kun jij de Around the world, de Stickflip, de Indian dribble en de Wheelflip? En beheers jij nog meer toffe hockey-skills? Dan moet jij zeker meedoen aan het NK Skills 2020. Met een knallende finale op 30 juli. Opgeven kan vanaf nu.

Vorig jaar was de eerste editie van het NK Skills dat destijds werd gewonnen door Lola en Jonas. De opzet van het evenement is voor dit jaar nog gaver, met mooie prijzen, online voorrondes en een echte finaledag waarbij we de battles live gaan uitzenden. Natuurlijk houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. De organisatie is in handen van Teamstreethockey, de KNHB en hockey.nl.

Wie mogen meedoen aan het NK Skills 2020?

Iedereen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar mag meedoen. Je hoeft geen lid van een hockeyclub te zijn.

We hebben het NK verdeeld in twee leeftijdscategorieën:

 • 6 t/m 12 jaar
 • 13 t/m 18 jaar

Natuurlijk nemen jongens en meisjes het gewoon tegen elkaar op.

Hoe ziet de opzet van het NK Skills eruit?

Elke leeftijdscategorie kent 32 deelnemers. Je kunt je kwalificeren door een video te maken waarin je jouw skills toont. De jury kiest uit alle inzendingen de beste 32 deelnemers per leeftijdscategorie. Hieronder vind je daarover meer informatie.

De 32 deelnemers strijden via een knock-out systeem tegen elkaar. We loten wie tegen wie battelen. Beide deelnemers sturen een video in, die wordt beoordeeld door de jury. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.

We houden online twee battle-rondes. Daarna hebben we voor elke categorie nog acht deelnemers over, die zich plaatsen voor de finaledag op 30 juli.

De finale wordt gehouden op een gave locatie, met special guests, maar die houden we nog even geheim. Wel kunnen we verklappen dat we er een toffe middag van maken en dat we alle battles live gaan uitzenden.

Hoe kun je je kwalificeren voor deelname aan het NK Skills?

Maak een video waarin je jouw skills toont. We hebben daarvoor per leeftijdscategorie een aantal vaste tricks en regels opgesteld. De video moet uiterlijk 9 juli 2020 bij ons binnen zijn.

6 t/m 12 jaar

Maak een video van 25 seconden waarin je de volgende tricks laat zien.

 • Around the world
 • The Wheelflip
 • En de beste combo

In de video mag niet zijn geknipt en mag de bal de grond niet raken.

In deze video zie je een voorbeeld van de tricks.

Stuur de video naar het whatsapp-nummer van hockey.nl (0657862503), mail naar de redactie op redactie@hockey.nl of DM de video naar het Instagram-kanaal van hockey.nl of Teamstreethockey. Heb je Instagram? Zet de video daar dan zeker op. Tag @hockey.nl en @TeamStreetHockey en gebruik de hashtag #NKSkills2020.

 13-18 jaar

We maken het jullie wat moeilijker. Ook jullie moeten een video van 25 seconden maken. In de video mag niet zijn geknipt en mag de bal de grond niet raken.

Toon in de video in ieder geval de volgende skills:

 • Around the world
 • Wheelflip
 • Stickflip
 • En de beste combo

In deze video hierboven zie je een voorbeeld van de tricks.

Stuur de video naar het whatsapp-nummer van hockey.nl (0657862503), mail naar de redactie op redactie@hockey.nl of DM de video naar het Instagram-kanaal van hockey.nl of Teamstreethockey.
Heb je Instagram? Zet de video daar dan zeker op. Tag @hockey.nl en @TeamStreetHockey en gebruik de hashtag #NKSkills2020.

Voorwaarden NK Skills 2020

Lees hieronder de voorwaarden voor deelname aan het NK Skills.

 • Ingestuurde video’s worden alleen beoordeeld als ze aan de volgende voorwaarden voldoen.
  • Video’s moeten zijn opgenomen op of na 1 juli 2020
  • De video’s moeten authentiek zijn en de deelnemer moet duidelijk herkenbaar in beeld zijn.
  • In de video’s mag niet zijn geknipt.
  • De naam en de leeftijd moeten bij de redactie bekend zijn. Anoniem deelnemen kan niet.
  • Video’s moeten binnen zijn voor de aangegeven deadline. Als een video bij een battle te laat wordt ingestuurd, plaatst de tegenstander zich automatisch voor de volgende ronde.
  • Video’s moeten voldoen aan de geldende coronaregels.
 • Door een video in te sturen, geef je de KNHB, hockey.nl en Teamstreethockey toestemming al het beeld te gebruiken voor publicatie op een van haar kanalen, bijvoorbeeld ter promotie van het NK Skills of promotie van de hockeysport.
 • Je kunt alleen aan het NK Skills 2020 meedoen als daarvoor van tevoren toestemming voor is gegeven door ouders/verzorgers. Je krijgt hierover bericht als je je met een video hebt gekwalificeerd voor het NK.
 • De winnaars van de battles worden aangewezen door de jury bestaande uit leden van de redactie van hockey.nl en Teamstreethockey. Die uitslag is bindend en over die uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Als een deelnemer niet op de finaledag aanwezig kan zijn, plaatst de verliezer van de battle zich automatisch voor de finale. Kan ook de verliezer niet op de finaledag aanwezig zijn, dan wordt er geloot tussen de verliezers van de battleronde.
 • Deelnemers aan de finaledag worden gefilmd en gefotografeerd. Dat kan ook gelden voor personen die door de deelnemers worden meegenomen. Door op het NK Skills te verschijnen, geven alle aanwezige personen toestemming voor (live)uitzending en hergebruik van alle beelden op de kanalen van de KNHB, hockey.nl en TeamStreetHockey. Hieraan kunnen later geen rechten worden ontleend.
 • Deelnemers en supporters van de deelnemers moeten zich tijdens de finaledag houden aan de geldende coronaregels. Overtreding kan uitsluiting van deelname tot gevolg hebben.

Wat vind jij? Praat mee...