OR en Pinoké winnaar Super A, Wageningen en Gooische van Super B

De finales van de Super A en Super B competitie zijn afgelopen weekend gespeeld. Oranje-Rood MA1, Pinoké JA1, Wageningen MB1 en Gooische JB1 bleken zaterdag op Kampong en Barendrecht de sterksten en mogen zich Nederlands Kampioen noemen.  

Meisjes A

Oranje-Rood stond zaterdag in de finale tegen Rotterdam. De meisjes A hielden het spannend. Shoot-outs moesten een winnaar bepalen. Daar waren de meiden uit Eindhoven net wat beter in, waardoor zij zich kampioen van de Super A mogen noemen. Rotterdam grijpt het zilver. In de troostfinale werd Leonidas derde. Dat ging ten koste van Pinoké, dat met 2-0 verloor.

Oranje-Rood MA1 is kampioen Super A. Foto: Vincent van Dordrecht

Jongens A

Pinoké JA1 mogen zich kampioen van de Super A noemen. De ploeg won de finale met duidelijke cijfers (4-1) van Ring Pass. De ploeg uit Delft wordt daarmee knap tweede. Naarden en Almere vochten uit wie er voor het brons ging. Met een nipt verschil (1-0) won Naarden.

Pinoké JA1 is kampioen van Super A. Foto: Vincent van Dordrecht

Meisjes B

Wageningen MB1 is Nederlands kampioen in de Super B.  De ploeg uit Gelderland won met minimale cijfers (1-0) van Warande MB1. De strijd om de derde plek was een waar doelpuntenfestijn. Bloemendaal trok aan het langste eind, door Huizen met 6-4 te verslaan.

Wageningen MB1 is kampioen van Super B. Foto: Bart Scheulderman

Jongens B

Gooische JB1 liet in de finale zien waarom de ploeg dit seizoen de beste is in de Super B. De ploeg uit het Gooi won ruim (4-0) van buurman Huizen JB1. De strijd om het brons was aanzienlijk spannender. Apeldoorn JB1 en Rotterdam JB1 waren gelijkwaardig aan elkaar, waardoor shoot-outs een winnaar moesten bepalen. Rotterdam bleek daarin net wat beter.

Gooische JB1 is kampioen Super B. Foto: Bart Scheulderman

 


Wat vind jij? Praat mee...