Pilot: Landelijke A-jeugd speelt wedstrijddag op 25 april

Goed nieuws voor de jongens en meisjes van de A-teams uitkomend in de Landelijke jeugdcompetitie. Zij mogen op 25 april namelijk eenmalig weer wedstrijden spelen tegen andere ploegen. Deze wedstrijddag, die wordt gehouden op de velden van Amsterdam en Pinoké, maakt deel uit van een van reeks pilots van de overheid, zo maakte de KNHB woensdagmiddag bekend.

De overheid wil met de pilots kijken hoe de inzet van testbewijzen een bijdrage kan leveren aan het eerder en ruimer openen van sectoren. De spelers en begeleiders moeten daarom voor deelname aan de wedstrijddag worden getest op het coronavirus. Bij het jeugdevenement mogen geen toeschouwers aanwezig zijn.

De KNHB nodigt de A-jeugdteams die zich in oktober 2020 kwalificeerden voor de Landelijke Jeugd competitie (meisjes en jongens) uit voor deze pilot. De competities voor de A-jeugd kon nog net worden afgerond, voordat de lockdown in oktober werd afgekondigd. Sindsdien mochten de jeugdteams alleen trainen en onderling op de club wedstrijden spelen. Uit eerdere serie artikelen op hockey.nl werd al duidelijk dat het voor de A-teams, met name vanwege het gebrek aan goede tegenstanders binnen de club, lastig was om de gemotiveerd te blijven. De KNHB had, zo geeft ze aan, graag een evenement voor hockeyers van 27plussers gehouden, maar dat was volgens de coronaregels niet mogelijk.

‘Toegangstesten geen voorwaarde veilig hockey’

De KNHB zegt ‘het van van essentieel belang te vinden waar mogelijk invulling te geven aan elke test, versoepeling of verruiming die de overheid en/of NOC*NSF biedt om de maatschappij – en met name de sportwereld – weer zo snel mogelijk ‘normaal’ te kunnen openen.’

Foto: Willem Vernes

De hockeybond stelt wel dat ’toegangstesten voor wat betreft de hockeysport geen voorwaarde dienen te zijn om de sport veilig te kunnen beoefenen. De afgelopen maanden en diverse onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat hockeyen in de buitenlucht veilig mogelijk is.’

Toestemming gemeente

De KNHB heeft inmiddels de hockeyclubs van Amsterdam en Pinoké bereid gevonden hun velden beschikbaar te stellen, maar de bond wacht nog op de toestemming voor deze pilot van de gemeente. ‘Omdat het een event betreft dat al op 25 april plaats vindt, zal de competitieleiding van de KNHB zo snel mogelijk contact opnemen met de betreffende verenigingen om hen uit te nodigen en nader te informeren.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

 


23 Reacties

 1. frans-j

  Kans om elkaar in de buitenlucht te besmetten is nihil. Ook nog eens (super fitte) kinderen. Flauwekul voor de bühne

 2. asjemenou

  Bond stelt testen geen voorwaarde te vinden voor veilig hockey op langer termijn maar doet mee aan test vd overheid. Wat nu als je een speler om principiële redenen deze test niet wil ondergaan en verder gezond is om te hockeyen. Mag hij/zij wel meedoen aan de wedstrijd op 25 april en evt erna?

  1. ha_ha_ha

   Gelukkig geef je zelf al het antwoord. Ze doen mee met de test van de overheid dus zul je getest moeten worden. Wat daarna gaat gebeuren weet niemand ...

 3. asjemenou

  Nee, ik bedoel speler moet getest worden op 25 april maar wil dit om redenen niet en is verder gezond.. Mag speler meedoen of wordt speler alsnog uitgesloten?

  1. lvabr

   Dit zal vooral wel duidelijk gecommuniceerd worden en niet dat dit nog een verassing is als ze daar eenmaal aankomen. Een speler die meegaat zal daarmee dus ook akkoord gaan met het testen.

 4. goud

  Mag hier publiek bij zijn? En zo nee wat gaat er dan gebeuren met de rij-ouders? Die zullen toch voorwaardelijk zijn om er te komen vanuit het hele land. Moeten die zich vermaken buiten het complex? Waar alles dicht is....

  1. marit-babijn

   Er staat: er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn. En er zullen best wat A-tjes hun rijbewijs hebben dus dat valt vast te regelen.

  2. frans-j

   Van de Rijksoverheids website: Regels in de auto In de auto geldt ook het verbod op groepsvorming en mogen maximaal 2 personen samen zijn. Mensen die op hetzelfde adres wonen en kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

  3. 073

   CBR was dicht dus valt wel tegen hvl dr een rijbewijs hebben

  4. trijntjel

   Wandelingetjes?

  5. fantophockey

   Heerlijk wandelen in Amsterdamse bos. Wij staan al een jaar op het parkeerterrein te wachten dus in dit prachtige bos of een rondje Amsterdam is geen probleem !

  6. lvabr

   Chauffeurs werden in het verleden gezien als begeleiding... mits dit veranderd is kunnen ze dus gewoon blijven. En anders moet je als ouder zijnde een aparte “brenggroep” en “haalgroep” maken. Dan hoef je niet te blijven.

  7. Het Muurtje

   Knhb culinaire wandeling: snackbar van Leeuwen

 5. trijntjel

  Jammer voor breedte. Ouders kunnen overigens prima een wandeling maken in het bos.

 6. Stevenhoogwater

  Prachtige blauwdruk van de PH waarde van de samenleving momenteel, bovenstaande reacties; er gloort iets van hoop, jeugd mag in competitieverband spelen... En niemand die er in slaagt op een positieve manier te reageren op dit artikel.. 😭 Ik vind het top, dit testweekend. Hopelijk blijkt het veilig te zijn en een opmaat naar meer!

  1. jochenvanwestendorp

   Precies! Een beetje positief nieuws kan geen kwaad.

 7. Boearco

  Super initiatief om met landelijke a jeugd te beginnen. Mooie start en opmaat naar wellicht meer.

 8. Het Muurtje

  Ben benieuwd naar de resultaten, kleine pilot voor 27+ erna zou top zijn! Terrasje open voor de 3de helft..

 9. rustaaagh

  Leuk voor deze groep en hopelijk stap voor stap steeds meer.

 10. Hjvanalschat

  Wat een top dag!' Mooi gedaan!


Wat vind jij? Praat mee...