Rotterdam MC1 en SCHC JC1 landskampioen

De landskampioenen bij de C-jeugd zijn bekend: Rotterdam MC1 en SCHC JC1. Beide teams waren zaterdag in Ede tijdens de spannende finaledag van het NK C-jeugd de beste.

Bij de meisjes traden zaterdag hdm, Laren, Rotterdam en Kampong aan voor de halve finale. De laatste twee ploegen maakten er onderling een spannende halve finale van die uiteindelijk in 2-2 eindigde. Shoot-outs moesten hierdoor de beslissing brengen. Die werden door Rotterdam beter gekomen. De Zuid-Hollandse formatie won met 4-2.  In de andere halve finale had hdm beduidend minder problemen met Laren MC1. De Haagse formatie won afgetekend met 4-0.

Vreugde bij Rotterdam MC1. Foto: Willem Vernes

In een spannende finale ging het landskampioenschap uiteindelijk naar Rotterdam, dat in de eindstrijd met 2-1 zegevierde over hdm. De strijd om de derde plaats was een buit voor Kampong MC1, dat Laren met 1-0 versloeg.

Jongens C

Bij de jongens was SCHC op de fianeledag in Ede duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. De Bilhovense jongens wonnen in de halve finale met 4-1 van Den Bosch. In de andere halve eindstrijd was het een stuk spannender. Daar eindigden Rood-Wit en Gooische JC1 na de reguliere speeltijd in 1-1. Dus shoot-outs. Daarin was Gooische nipt beter dan Rood-Wit: 4-3.

Yes. SCHC JC1 viert een treffer. De ploeg uit Bilthoven was op schot tijdens het NK C-jeugd. Foto: Willem Vernes

Die halve finale kostte Gooische zoveel kracht dat het in de finale niet opgewassen was tegen het oppermachtige SCHC. De blauwrode formatie zegevierde met liefst 5-2. In de strijd om de derde plek was Den Bosch de betere ploeg en won met 4-0.

SCHC JC1 landskampioen. Foto: Willem Vernes 


2 Reacties

  1. René Winteraeken

    Schc JC1 volkomen terechte landskampioen! Het hele seizoen zeer dominant geweest! 🏑👌👍

  2. harald-van-horn

    Wonnen hun Super C poule zónder puntverlies. De 2-1 tegen Gooische JC1 vorige week is de enige wedstrijd die dit team dit jaar verloren heeft 😱👊🏼💥


Wat vind jij? Praat mee...