Round-up Landelijke B-jeugd: hattricks en een droomdebuut

De eerste wedstrijden in de landelijke B-jeugd werden vandaag gespeeld. Bij de jongens zijn er een aantal hattricks te tellen, bij de meisjes debuteerde Weert op het hoogste niveau met een knappe zege.

Jongens B – poule 1

Bloemendaal deed goede zaken vandaag door Groningen met 6-0 te verslaan. Man of the match in het hoge noorden was David Luijckx: hij scoorde maar liefst 5 treffers voor de Mussen. Jan Boot maakte de 6-0 voor Bloemendaal. Laren won thuis met 5-0 van Push, en was vooral in de tweede helft de betere ploeg. Valentijn Charbon tekende voor 3 goals, naast Ties Klinkhamer en Daan Bonhof. Kampong won overtuigend van Cartouche: 4-0. Ook hier 3 treffers door één speler: Koen Visser. Floris de Bie scoorde ook voor de Utrechters.

De spannendste wedstrijd in poule 1 werd in Den Bosch gespeeld. Silas Lageman bracht zijn ploeg Nijmegen op voorsprong, waarna Tijmen Reijenga tekende voor de Bossche gelijkmaker. Jim van de Venne en Floris de Pijper brachten de Nijmegenaren op een 3-1 voorsprong, maar Imre van de Laar scoorde de aansluitingstreffer voor Den Bosch. Vervolgens scoorde de Pijper nog eens voor Nijmegen en Van de Laar nog een keer voor Den Bosch. Jim van de Venne gooide de wedstrijd in het slot: 3-5 voor Nijmegen.

Jongens B – poule 2

Rood-Wit en SCHC deelden de punten in poule 2. Stichtsche leek de wedstrijd naar zich toe te trekken door doelpunten van Maarten Balk en Christiaan Kole, maar via Menne van der Spek en Julius de Win kwam Rood-Wit knap terug: 2-2. Rotterdam won met 4-0 van Deventer. Thomas van Dillen was 3 keer trefzeker voor de Rotterdammers: 2 velddoelpunten en 1 strafbal. Pim Fok scoorde de vierde en laatste goal van de wedstrijd. Victoria won uit bij Oranje Zwart. In Eindhoven werd het 0-1, door de goal van Olivier Dijkman.

Zwart-Wit keek tegen een 2-0 achterstand aan tegen Union, na goals van Roeland de Bruijn en Nick Doeser. De Bredanaars boden echter knap weerstand en wisten de achterstand zelfs om te buigen in een voorsprong. Wouter Kamp, Tijmen Riemslag en Brent van Bijnen scoorden, en zorgden ervoor dat Zwart-Wit de 3 punten mee naar huis kon nemen.

Meisjes B – poule 1

Een droomdebuut van meisjes B1 van Weert op het hoogste niveau. In het zuiden werd HGC met 5-1 verslagen. Pieke van de Pas (2x), Lotte van Hout, Amber Barkhuysen en Daphne Nikkels scoorden voor Weert. Julie Daniels redde de eer voor HGC. SCHC kwam thuis via Nadine de Jongh nog op een 1-0 voorsprong tegen Den Bosch, maar moest daarna de meerdere erkennen in de Bossche meisjes. Paige Eden Hut, Noor Omrani en Danique van der Veerdonk scoorden voor Den Bosch, en bepaalden de eindstand: 1-3. Rebecca Huijgens zette met 2 goals thuisploeg Rotterdam op voorsprong tegen Almere. Via Iris van Gelderen konden de Almeerse meisjes nog wat terugdoen, maar daar bleef het bij: 2-1.

In Wageningen werd een spannend duel uitgevochten. Sanne van Kampen tekende voor de 1-0 voor Wageningen, met Puck Stokvis scoorde de gelijkmaker namens Bloemendaal. Merel Boekhorst bracht Wageningen weer op voorsprong, maar via Tessel Huibregtsen en Fleur van Kekem kwamen de Mussen langszij. Nore Krook maakte de gelijkmaker voor Wageningen, maar uiteindelijk ging Bloemendaal er met de punten vandoor na een goal van Nine Rijna.

Meisjes B – poule 2

Ring Pass zal zich de eerste competitiewedstrijd anders voorgesteld hebben. Voor het thuispubliek werd er met 1-6 verloren van Nijmegen. Pleun van Dommelen (2x), Juul Berens, Merel Hanssen, Naomi Hopman en Liselot Timmermans scoorden voor de Nijmegenaren, Anke Sanders scoorde uit een strafcorner voor Ring Pass. Push wist de eerste thuiswedstrijd met 3-0 te winnen van Groningen. Maartje Pierik schreef 2 goals op haar naam, Carlijn Tukkers scoorde uit de strafcorner.

De Tilburgse meisjes ontvingen Schaerweijde, en wisten de punten in Tilburg te houden. Via Julie Vermeulen, Marit Vermeer en Iris Mohringer werd het 3-0 voor de thuisploeg. Pinoké ontving Amsterdam, en zag de Amsterdammers via Noor de Baat op voorsprong komen. Fleur Snijders maakte gelijk, en even konden de Steekneuzen hopen op een punt. Via Karlijn Goes en Emma Vrieler werd het echter 1-3 in het voordeel van Amsterdam.


Wat vind jij? Praat mee...