Round-up Landelijke A-jeugd: dubbele winst Push, Laren en OZ

Winst voor zowel de meisjes A als de jongens A van Push, Laren en Oranje-Zwart in deze eerste competitiewedstrijd in Landelijk A.

Jongens A – Poule 1

De stadsderby tussen Breda en Push werd overtuigend gewonnen door Push: 0-4. Thom van Langh en Bas de Jongh maakten ieder een veldgoal, Teun Beins was 2 keer trefzeker uit een strafcorner. In Bloemendaal was het een stuk spannender. Bloemendaal dacht op rozen te zitten na twee goals van Stijn Koning, maar tegenstander Rotterdam maakte de aansluitingstreffer via een strafcorner van Douwe Verhagen. Coen Verdoorn maakte de gelijkmaker tegen de Mussen.

Cartouche JA1 kwam thuis nog op voorsprong, na een benutte strafcorner van Victor van den Bree. Daarna kon tegenstander Kampong echter langszij komen en Cartouche voorbij streven. Goals van Maarten van den Berg, Jelle Phijffer en Friso Prins bepaalden de eindstand op 1-3. Eenzelfde situatie deed zich voor op Upward. De Arnhemmers kwamen op een 1-0 voorsprong via Maarten Knijff, maar waren vervolgens niet opgewassen tegen Laren. De Gooise jongens zorgden voor een 1-4 eindstand. Tom van Burg, Benjamin van der Vooren, Tim Blokpoel en Hidde van Hal scoorden.

Jongens A – Poule 2

Almere ging op bezoek bij Den Bosch, en scoorde de openingstreffer via Fabian Becker. Een strafcorner van Guy van Gassen en een goal van Guus van Groesen brachten Den Bosch echter op voorsprong. Fabian Becker zorgde met zijn tweede goal van de dag voor een 2-2 eindstand, en 1 puntje voor Almere. Een spannende wedstrijd in Nijmegen vandaag. De thuisploeg kwam 2 keer tot scoren uit de strafcorner via Emiel Kaijen, maar dat was niet genoeg: tegenstander OZ scoorde drie keer (Gijs van Merrienboer 2x, Imre Martens).

Groningen wist de punten in het Noorden te houden. Gijs van Kins en Benjamin Perdok zorgden voor een 2-0 voorsprong voor de Groningers. Tegenstander SCHC deed via de goal van Cedric Terwel nog iets terug, maar niet genoeg om te kunnen winnen. Ook op Pinoké werd een spannend duel gespeeld. Louis Schols en Samuel van Huiden zetten Pinoké op een 2-0 voorsprong. De Steekneuzen konden die echter niet vasthouden: hdm’ers Jip Abspel en Koen Bijen zorgden voor een 2-2 stand. Pinoké knokte zich via Hanno Zeeberg en wederom Samuel van Huiden terug naar 4-2. Sven Kleine zorgde voor de eindstand van 4-3.

Meisjes A – Poule 1

Via een strafcorner van Amber Janssen Groesbeek kwam Union uit bij Push op voorsprong. Het werd uiteindelijk echter 3-1 voor de Bredase meiden, na goals van Sofie Schilling, Jep Huisman en Sterre Bregman. Weert was thuis niet opgewassen tegen hdm. Die ploeg wist 5 keer te scoren via Pien Dicke (2x), Djoeke Keijzer, Eveline Hooft en Julia Boon. Iris Sauve scoorde de enige goal voor Weert.

OZ toont veerkracht in dit eerste competitieduel. De Eindhovenaren keken thuis tegen Amsterdam tegen een 0-3 achterstand aan, na goals van Yasmin Geerlings, Lana Kalse en Pien Molenaar. OZ wist zich echter terug te knokken. Doelpunten van Eva Nunnink (2x), Noortje Breedijk en Freeke Moes zorgden voor de 3 punten voor de thuisploeg. Ook op HGC was het spannend. Tegenstander Kampong kwam via Noor Sassi, Carmel Bosch en Nicky Scheepstra 3 keer tot scoren, HGC ging daar echter overheen met 4 treffers (Anne Abendroth (2x), Lisa Lejeune (2x)).

Meisjes A – Poule 2

Laren wint thuis nipt van Pinoké. De Gooise meiden kwamen op een 2-0 voorsprong via Ymke de Haas en Sophie Pelzer, maar Kari Stam brengt Pinoké terug in de wedstrijd. Aanvoerder van Laren Dirkje Reuver zet Laren op een 3-1 voorsprong, en een mooie strafbal van Kari Stam bepaalt de eindstand op 3-2. Cartouche komt bij Almere op voorsprong door een goal van Morticia van der Kleij. Maar Almere weet door middel van twee trefzekere strafcorners (Karlijn Boekhout van Solinge, Fleur Munnik) toch de 3 punten te pakken.

De Brabantse derby tussen Tilburg en Den Bosch eindigt in het voordeel van de Tilburgse meiden. Anne-Fleur Oonk is trefzeker voor Tilburg, en ook Bibi Testing. Den Bosch doet via Noortje Willemsen nog iets terug. Robin van der Tol bezorgt Groningen een 0-2 voorsprong uit bij Wageningen, maar de ploeg geeft de winst uit handen. Goals van Ethel de Jong (2x), Anne-Sara Breur en Céline Rosenboom zorgen voor een 4-2 eindstand in het voordeel van Wageningen.

 


Wat vind jij? Praat mee...